Villatent

Top 10 uitjes in Limburg

Gaan jullie op vakantie in het zuiden van Nederland? Neem dan zeker even deze top 10 uitjes in Limburg door. Zo haal je namelijk het beste uit jullie vakantie! En hoe kan je je vakantie beter doorbrengen dan met glamping? In Limburg kan je op meerdere campings genieten van een vakantie in onze luxe safaritenten. Gaat jullie voorkeur uit naar Camping ’t Geuldal of past Parc de Witte Vennen perfect bij jullie vakantieplannen? Tijdens jullie vakantie zijn onderstaande uitjes zeker het overwegen waard.

Vanaf
€ 838
€ 696
7 nachten
2 personen

Camping 't Geuldal | Villatent Ranger | 6 pers.

Nederland, Limburg, Meerssen
62JaNeeJa
Vanaf
€ 637
7 nachten
2 personen

Camping de Schatberg | Villatent Outback | 5 pers.

Nederland, Limburg, Sevenum
52JaJaJa
Vanaf
€ 695
€ 581
7 nachten
2 personen

Camping 't Geuldal | Villatent Cottage | 6 pers.

Nederland, Limburg, Meerssen
62JaNeeJa
Vanaf
€ 642
€ 536
7 nachten
2 personen

Camping 't Geuldal | Villatent Nomad | 6 pers.

Nederland, Limburg, Meerssen
62JaNeeJa
Vanaf
€ 565
€ 475
7 nachten
2 personen

Parc de Witte Vennen | Villatent Nomad | 6 pers.

Nederland, Limburg, Oostrum
62JaNeeJa
Vanaf
€ 496
€ 414
7 nachten
2 personen

Camping 't Geuldal | Villatent Compact | 4 pers.

Nederland, Limburg, Meerssen
42JaNeeJa
Vanaf
€ 489
€ 409
7 nachten
2 personen

Camping 't Geuldal | Villatent Compact | 2 pers.

Nederland, Limburg, Meerssen
22JaNeeJa

1. Ontdek de Kasteeltuinen in Arcen

Kasteeltuinen Arcen in het noorden van Limburg is een geweldig dagje uit voor jong en oud. De tuinen zijn prachtig aangelegd, je vindt hier de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Naast het verwonderen over de schoonheid van deze tuinen, is hier nog veel meer te beleven. Denk aan een rondje over de midgetgolfbaan of ga met de kinderen op een speur- en ontdektocht over het terrein. In de aaiweide wachten verschillende dieren op een knuffel en even verderop kunnen kinderen hun energie kwijt op het speelstrand. Daarnaast worden er door het jaar heen verschillende activiteiten georganiseerd.

2. Een dagje gezelligheid in Valkenburg

Vrijwel iedereen heeft weleens gehoord van Valkenburg. Dit oude mergelstadje heeft dan ook veel te bieden! Ga ondergronds in één van de vele grotten, bezoek de mooiste ruïnes en musea, ga de hoogte in met de kabelbaan en vervolgens weer naar beneden met de rodelbaan: Valkenburg heeft alles in huis voor een leuk dagje uit. En aan het eind van een enerverende dag kan je een heerlijk hapje eten op één van de talrijke gezellige terrasjes in het centrum.  

3. Drielandenpunt, de grens tussen Nederland, België en Duitsland

De naam zegt het al, op het drielandenpunt in Vaals komen drie landen samen. Op deze hoogste plek van Nederland steek je zo de grens over naar buurlanden Duitsland en België. Naast het genieten van de omgeving, zijn er verschillende leuke activiteiten om te ondernemen. Vind de weg door het labyrint of ga met de kinderen op een spannende speurtocht in de omringende bossen. Vanaf het terras heb je goed zicht op de grote speeltuin, waar de kinderen hun laatste energie kwijt kunnen.

4. Bourgondisch genieten in Maastricht

Bij onze top 10 uitjes in Limburg kan een bezoek aan het mooie Maastricht natuurlijk niet ontbreken. Zo kom je tijdens een rondwandeling de ene na de andere parel tegen. In Maastricht vind je namelijk prachtige kerken en andere historische bouwwerken. Ook voor het verwennen van je smaakpupillen zit je hier goed met de vele hoogwaardige restaurants. Een tour door de grotten van Zonnenberg is, zeker met kinderen, een echte aanrader. Bij het VVV-kantoor kan je een boekje met een stadswandeling voor kinderen van zo’n 6 a 7 jaar ophalen. Al met al is Maastricht leuk voor jong en oud!

5. Ga de uitdaging aan in BloteVoetenPark Brunsum

Een heel park waar je op je blote voeten rond kan lopen: een leuke belevenis voor jong en oud! In Brunsum vind je het grootste blotevoetenpark van de hele Benelux. Je vindt er leuke uitdagingen zoals een waterhindernis, een doolhof en verschillende schuilhutten. Daarnaast is de afwisseling tussen warme en koude ondergronden goed voor je doorbloeding. Elke hindernis heeft een alternatieve route, waardoor je zelf beslist welke uitdagingen je aangaat. Een leuke enerverende activiteit voor tijdens jullie vakantie!

6. Drie bijzondere museums op het Museumplein in Kerkrade

Het Museumplein biedt een bijzonder kijkje op onze aarde. Er zijn op het Museumplein een theater, museum en een interactief discovery center. Hierin leer je meer over de (schoonheid van de) aarde, het proces dat ons in staat stelt de aarde leefbaar in te richten en over de voorwerpen die we gebruiken. Dankzij de verschillende doelgroepen waar de musea zich op richten, is het Museumplein in Kerkrade een aanrader voor jong en oud. Zo is het discovery center een doe- en ontdekmuseum, waar jullie zelf de handen uit de mouwen mogen steken.

7. De mooiste vergezichten tijdens de Mergellandroute

De Mergellandroute is een prachtige toeristische route door Zuid-Limburg. De door de ANWB uitgestippelde route is maar liefst 110 kilometer met de auto of motor. Zin in een mooie fietstocht? Dan is deze route goed voor 127 kilometer fietsplezier. De route voert jullie door tal van prachtige plaatsen en dankzij het heuvelachtige landschap hebben jullie ook de mooiste uitzichten. Plan dus genoeg tijd in voor deze mooie route, zodat jullie overal optimaal van kunnen genieten.

8. Ontspanning in de thermale baden

Ook voor ontspanning zit je goed in Limburg. Je vindt hier namelijk twee thermale baden, met daarbij luxe wellness. Bekend is bijvoorbeeld het Wellness en Sauna Resort Thermae 2000, bovenop de Cauberg. Hier zijn drie thermale bronnen aangeboord, die zorgen voor heerlijke badgelegenheid. Een thermaal bad is een bad met natuurlijk mineraalwater, wat door een warmwaterbron op een temperatuur van minimaal 20 graden Celsius wordt gehouden. Naast Thermae 2000 vind je in Limburg ook het luxe Thermaalbad Arcen.

9. Kom in Limburgse sferen in Gaia Zoo

Een dierentuin helemaal in Limburgse stijl, dat is Gaia Zoo. In de ruime en natuurlijke verblijven bewonder je veel verschillende diersoorten. En ook uitgestorven diersoorten zoals dinosaurussen komen aan bod! De dierentuin is al meerdere keren uitgeroepen tot ‘Leukste Uitje van Nederland’ door de ANWB. Een leuk dagje uit tijdens jullie glamping vakantie.

10. Veel plezier in Familiepark Mondo Verde

In Landgraaf ligt het prachtige Mondo Verde. Tal van mooie dieren, de leukste attracties en bijzondere tuinen: In Mondo Verde kom je ogen tekort. De wereldtuinen bieden voor de tuinliefhebber een prachtig kijkje in verschillende culturen. Tegelijk ontdek je ook wat voor dieren uit de verschillende landen afkomstig zijn. De leuke attracties bieden de perfecte gelegenheid om de overtollige energie kwijt te kunnen. Dankzij de grote afwisseling biedt Mondo Verde een leuke dag voor de hele familie!

Wat is jullie favoriet uit onze top 10 uitjes in Limburg? Tijdens een vakantie in één van onze luxe safaritenten kun je alle kanten op!