Villatent

Top 5 uitjes in Overijssel

Leuk, een dagje erop uit tijdens jullie vakantie in Overijssel! Maar waar kan je nu het beste heen in de buurt van jullie vakantieadres? We hebben 5 leuke uitjes voor jullie op een rij gezet. Zo komen jullie straks met nóg meer verhalen thuis! Want een vakantie in een echte safaritent is natuurlijk al garantie voor heerlijke vakantieherinneringen. Welk uitje komt zeker op jullie lijstje te staan?

Vanaf
€ 724
€ 604
7 nachten
2 personen

Vakantiepark Sallandshoeve | Villatent Ranger | 6 Pers.

Nederland, Overijssel, Nieuw Heeten
62JaNeeJa
Vanaf
€ 681
€ 570
7 nachten
2 personen

Vakantiepark Sallandshoeve | Villatent Cottage | 6 Pers.

Nederland, Overijssel, Nieuw Heeten
62JaNeeJa
Vanaf
€ 578
€ 486
7 nachten
2 personen

Vakantiepark Sallandshoeve | Villatent Nomad | 6 pers.

Nederland, Overijssel, Nieuw Heeten
62JaNeeJa
Vanaf
€ 451
7 nachten
2 personen

Country Resort De Papillon | Villatent Nomad | 6 pers.

Nederland, Overijssel, Denekamp
62JaJaNee

1. De ultieme natuurbeleving in Natuurmuseum de Holterberg 

Dompel jezelf tijdens de vakantie een dag onder in de natuur. De Sallandse Heuvelrug is een bijzonder natuurgebied, waar het heerlijk wandelen is. Een bezoek aan Natuurmuseum de Holterberg maakt jullie dag extra geslaagd. Het museum staat bekend om zijn bijzondere diorama’s. Deze levensgrote ‘kijkdozen’ geven een prachtig inkijkje in de dierenwereld. Ook zijn er verschillende speur- en struintochten en een educatief speel- en leerbos. Voor de allerkleinsten is er het Groote Kikkerpad, een garantie voor veel speelplezier! 

2. Verwonderen tijdens een dagje Zutphen

Zutphen wordt jaarlijks bezocht door duizenden toeristen. En ook bij Villatent zijn we onder de indruk van de charme van deze bijzondere stad. Historische locaties, vele hofjes en prachtige smalle straatjes voeren je mee terug in de tijd. Daarnaast vind je in deze stad niet tal van grote ketens, maar juist veel authentieke boetiekjes met leuke producten. Geniet extra van de stad door een tocht met de fluisterboot of tijdens een wandeling met een stadsgids. Een echte aanrader voor een leuk dagje cultuur en gezelligheid!

3. Zelf aan de slag in De Museumfabriek

Enschede beschikt over een bijzonder museum. Hier loop je niet vanaf een afstandje langs allerlei kunstwerken, maar word je uitgedaagd om op ontdekkingstocht te gaan. Altijd al eens met een 3D-printer willen werken? Ook apparaten als een lasersnijder en foamcutter staan voor je klaar. Laat je creativiteit de vrije loop en maak de mooiste creaties. Door het jaar heen zijn er bijzondere exposities. En op het dak van het museum kan je een kijkje in het heelal nemen. Kunnen jullie vanaf het overdekte terras van jullie safaritent dezelfde sterren(stelsels) ontdekken?

4. Op avontuur in Dinoland Zwolle

Maar liefst 100 verschillende dinosaurussen kun je hier bekijken. Hebben jullie ook zo’n echte dinoliefhebber in de familie? Dan is een dagje naar Dinoland Zwolle zeker de moeite waard! Ook voor de gezinsleden die minder hebben met deze bijzondere verschijningen is er in Dinopark Zwolle genoeg te beleven. Denk aan een echt hoogteparcours, een klimwand en een mooie skelterbaan. Ga op zoek naar goud en edelstenen, speel in de grote buitenspeeltuin en overdekte speelhal of kijk wie er het beste is in minigolf. 

5. Het Twente van vroeger in Openluchtmuseum Ootmarsum

Hoe zag het leven er 100 jaar geleden uit in Twente? Het Openluchtmuseum Ootmarsum biedt een uniek kijkje in de geschiedenis. Jullie krijgen een indruk hoe boerderijen er vroeger uitzagen, maar kunnen ook meekijken met diverse oude beroepen. Ooit gehoord van een papiermolen? Ontdek hoe vroeger papier werd gemaakt met behulp van een waterrad. Al met al een leuk uitstapje om kennis te maken met vroegere tijden! Om daarna weer terug te keren naar de luxe van jullie eigen Villatent.

Willen jullie ook graag op vakantie in Overijssel? Neem dan een kijkje bij onze campings en glampings in deze prachtige provincie. Een beetje buitenland opsnuiven? Je bent vanaf hier ook zó in buurland Duitsland! Een leuk extra dagje uit, naast de bovenstaande top 5 uitjes in Overijssel natuurlijk!