Villatent

Dordogne, het land van de 1001 kastelen

Dordogne, het land van de 1001 kastelen

De Dordogne, of de Périgord zoals het in de middeleeuwen heette, wordt ook wel het land van de 1001 kastelen genoemd. In dit gebied vind je maar liefst 1500 kastelen, landhuizen en burchten uit verschillende tijdperken met de daarbij behorende bouwstijlen. In de Dordogne beleef je de middeleeuwen zoals ze waren. Niet alleen de middeleeuwen zijn te bewonderen, want het val van de Vézère in de Périgord Noir is een bakermat van de prehistorische mens. Nergens ter wereld vind je zoveel prehistorische grotten met schilderingen en graveringen. 

Glamping in de Dordogne

De Dordogne heeft iedereen wat te bieden! Glamping in de Dordogne staat voor luxe kamperen in een regio met prachtig landschap, interessante historie en een heerlijk klimaat. Met haar historische dorpjes, wijngaarden, kastelen, grotten en rivieren kun je je hier dagenlang vermaken. Verder is de Dordogne beroemd om zijn specialiteiten als walnoten, truffels en foie gras. Ben je op zoek naar een leuke camping in de Dordogne? Onze compleet ingerichte Villatenten staan op de en campings Lestaubière en Le Pech Charmant.

Top-5 uitjes in de Dordogne

1. Sarlat
Het middeleeuwse centrum van Sarlat wordt ook wel de onbetwiste parel van de Périgord Noir genoemd. Deze regio is ontsnapt aan de industriële revolutie en kende in de vroege middeleeuwen veel voorspoed en welvaart, waardoor niemand pogingen ondernam tot modernisering. Hierdoor is dit plaatsje een enorme toeristentrekker geworden.

2. Les Eyzies
Dit wereldberoemde plaatsje wordt ook wel ‘de hoofdstad van de prehistorie’ genoemd. Je vind hier vele prehistorische grotten en opgravingen en je kunt hier ook het prehistorisch museum bezoeken. Jaarlijks wordt dit plaatsje door miljoenen mensen bezocht. Zeker een bezoek waard dus!

3. Les Grottes du Roc de Cazelle
In dit prehistorische park kun je zien hoe onze voorouders leefden, wat precies is nagemaakt op een plek waar onze voorouders écht geleefd hebben. Een bezoek aan Les Grottes du Roc de Cazelle is vooral leuk voor een bezoek met jonge kinderen. Zij kunnen hier op een speelse manier ontdekken hoe onze voorouders leefden.

4. Kastelen
Breng een bezoekje aan één van de vele kastelen die te bezoeken zijn in de Dordogne. Denk hierbij aan het kasteel van Beynac dat gebouwd is op een 150 meter hoge rots, het middeleeuwse Château de Castelnaud met de middeleeuwse oorlogwerktuigen zoals katapulten of het Château de Hautefort met haar prachtig tuinen.

5. Monpazier
Beleef de middeleeuwen opnieuw tijdens het bezoeken van één van de middeleeuwse feesten in het indrukwekkende Monpazier. Kinderen kunnen zich hier verkleden als ridder of jonkvrouw. In juli en augustus is hier (bijna) dagelijks wel iets te beleven van muziek en dans op het dorpsplein tot concerten, vuurwerk of excursies langs megalieten of tochten langs de twaalf romaanse kerken in de omgeving. Het actuele activiteitenoverzicht kun je vinden via de VVV.

Vanaf
€ 485
€ 407
7 nachten
2 personen

Lestaubière | Villatent Wood | 6 pers.

Frankrijk, Dordogne, Douville
62JaJaJa
Vanaf
€ 525
7 nachten
2 personen

Le Pech Charmant | Villatent Wood | 6 pers.

Frankrijk, Dordogne, Les Eyzies
62JaJaJa
Vanaf
€ 647
€ 541
7 nachten
2 personen

Lestaubière | Villatent Nomad | 6 pers.

Frankrijk, Dordogne, Douville
62JaJaJa