Villatent

Veelgestelde vragen

Antwoorden op veelgestelde vragen

Staat je antwoord er niet bij? Gebruik de zoekfunctie in het hoofdmenu of neem contact op.

1. Hoeveel personen mogen er maximaal in een Villatent?

Onze Villatent Wood en Villatent Outback tenten zijn ingericht voor maximaal vijf personen, de Villatent Nomad, Villatent Cottage en Villatent Ranger zijn ingericht voor maximaal zes personen.

2. Kan ik handdoeken bijboeken?

Nee, het is niet mogelijk om via ons handdoeken bij te boeken. Je kunt handdoeken het beste van huis meenemen. Op een aantal campings kun je handdoeken huren via de camping zelf. Neem contact op met de camping voor de mogelijkheden.

3. Waaruit bestaat het bedlinnenpakket?

Het bedlinnenpakket bestaat uit een kussensloop, hoeslaken en dekbedovertrek. Echter is het niet in elk land en elke regio gebruikelijk om een dekbedovertrek te gebruiken. Het kan dus voorkomen dat je op een camping – bijvoorbeeld in Italië – twee lakens krijgt (één voor onder het dekbed en één voor er bovenop) in plaats van een dekbedovertrek.

4. Wat kost het bedlinnenpakket?

Een bedlinnenpakket kun je bijboeken voor 15,- euro per persoon.

5. Wat zijn de afmetingen van de bedden?

De matrassen in onze bedden zijn minimaal 80 centimeter breed. In de tenten met sanitair is dit 90 centimeter. Alle bedden zijn 2 meter lang. In het tweepersoonsbed zitten twee losse matrassen.

6. Als je langer dan een week blijft, wordt het bedlinnen dan verwisseld?

Nee, het bedlinnen wordt tijdens je verblijf niet verwisseld. Het is wel mogelijk om het bedlinnen zelf te wassen in de wasserette op de camping.

7. Wat zit er in het babypakket?

Het babypakket bestaat uit een kinderstoel (de bekende plastic Ikea-kinderstoelen) en een campingbedje. Het campingbedje is voorzien van een matrasje. Er is geen bedlinnen beschikbaar voor het kinderbedje, dus neem dit zelf mee van huis.

8. Wat kost het babypakket?

Een babypakket huur je voor €25,- euro per verblijf en dit pakket is dus alleen te bestellen voor de gehele vakantieperiode.

9. Wat moet ik meenemen naar de tent?

Het is handig om zelf (bad)handdoeken, theedoeken en keukenhanddoeken mee te nemen. Meer tips over wat je zeker mee moet nemen op glampingvakantie lees je in dit blog.

10. Is er elektriciteit in de tent?

Ja, in onze tenten is elektra en verlichting aanwezig.

11. Zijn de tenten bestand tegen neerslag?

Jazeker, de daken van onze Villatenten zijn bestand tegen neerslag. Daarnaast heb je dankzij de houten vlonder geen last van optrekkend vocht. Kortom, in je Villatent zit je veilig en droog! Op het overdekte terras kun je ook tijdens een regenbui gewoon buiten zitten.

12. Welke inventaris zit er in mijn Villatent?

Bekijk hier onder de inventarislijst voor elke type tent:

13. Welke extra's kan ik bij de boeking reserveren?

Tegen een meerprijs kun je de volgende extra’s bijboeken:

  • Bedlinnenpakket (15,- euro per persoon)
  • Babypakket (25,- euro per verblijf)
  • Kachel inclusief gasfles (50,- euro per verblijf) (In Nederland niet bij te boeken, hier is een vaste verwarming aanwezig.)

Wil je iets extra's bijboeken, maar ben je dit met de boeking vergeten door te geven? Geen probleem, het doorgeven kan tot twee dagen voor aankomst. Iets extra’s bijboeken kan via de upgrade-link in de automatische mail die kort voor vertrek ontvangt. Natuurlijk kun je ook even bellen op 085 301 08 98 of mailen naar mailme@villatent.nl.

14. Mag ik een bijzettentje meenemen?

Het is niet op iedere camping toegestaan om een bijzettentje te plaatsen. Mocht je een bijzettentje mee willen nemen, neem dan even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Mocht een bijzettentje mogelijk zijn, dan geldt een maximum van zes personen per plek.

15. Mag ik mijn hond meenemen?

Als je gaat glamperen met je gezin, dan neem je je trouwe viervoeter natuurlijk het liefste mee! In onze Villatenten en op de meeste campings is je hond van harte welkom. Je betaalt hiervoor €40,- euro extra per verblijf. Op de campingpagina staat bij de ‘Details’ of je hond wel of niet welkom is op de betreffende camping. Meer weten over glamping met je hond? Bekijk dan eens dit blog.

16. Hoe kan ik reserveren?

Reserveren kan 24/7 via onze website. Je ontvangt dan direct je boekingsbevestiging in je mail. Daarnaast zijn wij op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar via 085 301 0898 of per mail via mailme@villatent.nl. Wij helpen je graag bij het maken van je boeking.

17. Kan ik met meerdere gezinnen een boeking maken?

Zeker, dat is mogelijk! Je kunt hiervoor contact opnemen met onze klantenservice. Wij helpen je graag. Tel: +31 (0)85 301 08 98
E-mail: mailme@villatent.nl

18. Wat zijn de aankomst- en vertrekdagen?

In het hoogseizoen zijn de aankomst- en vertrekdagen op woensdag en zaterdag, met een minimaal verblijf van drie nachten. In het laagseizoen is het mogelijk om op iedere gewenste dag aan te komen en te vertrekken, met een minimaal verblijf van twee nachten.

19. Wat zijn de aankomst- en vertrektijden?

Je kunt vanaf 16.00 uur op de camping inchecken en uitchecken tot 10.00 uur op de vertrekdag. Wil je eerder in- of uitchecken? Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid en het schoonmaakrooster van de camping. Je kunt hier het beste de camping zelf voor benaderen. 

20. Betaal ik reserveringskosten?

Ja, de reserveringskosten bedragen 40,- euro per boeking. Wil je graag twee verschillende campings boeken? Neem dan even telefonisch of per mail contact met ons op, dan kunnen wij de boeking in orde maken voor je. Je betaalt dan vanzelfsprekend maar één keer reserveringskosten.

21. Welke betalingsmethoden zijn er?

Bij Villatent betaal je altijd op een veilige (online) manier. Bekijk de betalingsmogelijkheden onder aan elke pagina.

Onze bankgegevens zijn:

IBAN: NL76RABO0312362064
Ter name van: Villatent Europe B.V.

22. Ontvang ik een betalingsbevestiging?

Zodra de betaling door onze administratie is verwerkt ontvang je een automatische betalingsbevestiging. Check ook even je spambox.

23. Wanneer moet ik de aanbetaling en restbetaling doen?

Boek je langer dan zes weken voor vertrek, dan vragen wij om een aanbetaling te doen van 30% van de huursom. De aanbetaling moet binnen acht dagen worden voldaan. De restbetaling moet uiterlijk zes weken voorafgaand aan de vakantie betaald zijn. Vertrek je binnen zes weken na je boeking? Dan vragen wij je om de totale reissom binnen acht dagen te voldoen.

24. Hoe zit het met toeristenbelasting?

Voor een verblijf op onze campings betaal je toeristenbelasting (ook wel lokale heffingen, parklasten of recreatieheffing genoemd). Op de meeste camping vallen deze kosten buiten de reissom en dienen ter plaatse te worden afgerekend. Je betaalt per persoon per nacht en de kosten kunnen per camping/gemeente verschillen. Kijk op de site van de betreffende camping voor de tarieven.