Villatent

Zes tips voor een lange autorit!

Zes tips voor een lange autorit!

De zomervakantie staat voor de deur… dat betekent dat we weer massaal in de auto stappen op weg naar een zonnige vakantiebestemming. Maar voordat je eindelijk kan genieten van je welverdiende vakantie, heb je nog een lange autorit te gaan. Als je urenlang vast staat op de A10 richting Bordeaux, dan kun je wel wat tips gebruiken om de autorit dragelijker te maken.

1. Ga ‘s nachts rijden

Ga je op reis met kinderen, dan is het natuurlijk ideaal als zij nog een paar uur slapen tijdens de reis. Vertrek bijvoorbeeld om twee of drie uur ‘s nachts en maak een lekker plekje voor de kinderen met kussens en dekens, zodat ze door kunnen slapen. Wie weet heb je geluk en slapen de kinderen tot je de Franse grens gepasseerd bent! Reis je zonder kinderen? Dan heb je door ‘s nachts te gaan rijden nog een lekkere dag voor de boeg. Je kunt dan tussendoor even rustig koffie drinken, lunchen of een leuk dorpje bezoeken. Je Villatent staat vanaf 16.00 uur voor je klaar!

2. Cadeautjes, cadeautjes, cadeautjes…

Kinderen zijn gek op cadeautjes. Wil je je kinderen zoet houden tijdens de reis? Ga dan voordat je op vakantie gaat nog even langs de speelgoedwinkel en sla wat kleine cadeautjes in zoals: kleurboeken, stickers, potloden etc. Pak alle cadeautjes in, stop ze in een tas en spreek met de kinderen af dat ze bijvoorbeeld om de twee uur een cadeautje mogen uitpakken. Succes gegarandeerd én je kinderen vermaken zich weer één of twee uurtjes met hun nieuwe cadeautje.

3. Lekker bewegen!

Lang stilzitten en je energie niet kwijt kunnen… dat is het vervelendste aan zo’n lange autorit. Je benen worden op een gegeven moment stijver en gaan zeer doen. Stop daarom tussendoor regelmatig om even je benen te strekken. Reis je met kinderen? Zorg dat ze tussendoor hun energie even kwijt kunnen in een speeltuin of op een parkeerplaats en hou er met het inpakken van de auto rekening mee dat je een bal, frisbee of springtouw binnen handbereik hebt liggen.

4. Spelletjes in de auto

Wie heeft het vroeger niet gedaan? Spelletjes spelen tijdens de autorit! Denk bijvoorbeeld aan het dierenspel, waarbij iemand een dier noemt en de volgende persoon met de laatste letter weer een nieuw dier moet verzinnen: egel – leeuw – waterrat – tijger etc. Dit spel kun je ook spelen met landen of steden.

Een ander leuk spel voor in de auto is ‘Wie ben ik?’. Het enige dat je hiervoor nodig hebt zijn post-its en een pen. Bij ‘Wie ben ik?’ bedenkt iedereen in de auto een bekend persoon voor een ander in de auto. Dit mag een bekende Nederlander zijn, een stripfiguur of gewoon een oude buurman. Belangrijk is dat iedereen in de auto diegene moet kennen. Vervolgens plak je de post-it op het voorhoofd bij iemand. Om de beurt stel je een vraag die de andere personen in de auto alleen met ja of nee mogen beantwoorden. Ben ik een vrouw? Een acteur? Of ben ik bekend van tv? Tot de persoon geraden heeft wie hij is.

Een ander spel wat voor hilarische momenten zorgt is het spel ‘Geen ja, geen nee’. Hierbij stel je verschillende vragen aan een persoon en die mag in zijn of haar antwoord geen ja, geen nee en geen uhh zeggen. Wie dat toch doet is af!

5. Digitaal vermaak tijdens de autorit

De makkelijkste manier om je kinderen bezig te houden in de auto blijft toch wel de iPad, iPhone, Nintendo DS of dvd-speler. Neem jij ze mee onderweg? Zorg dat alle apparaten volledig opgeladen zijn, voordat je de auto instapt. Het is bijvoorbeeld ook handig om een externe accu mee te nemen, zodat je extra lang gebruik kunt maken van de apparaten. Wist je dat je tegenwoordig films op Netflix ook offline kunt bekijken? Zorg hiervoor voor voldoende ruimte op de iPad en download voorafgaand aan de vakantie (thuis via de Wifi) een aantal films. Controleer daarnaast ook even of de spelletjes die je downloadt ook offline te gebruiken zijn. Is je kind snel wagenziek? Probeer dan eens of een reispilletje ook voor jouw kind helpt.

6. Ga een dag eerder weg

Zwarte zaterdagen zijn dagen waarop er extreem veel verkeer op de Europese wegen is, als gevolg van een massale vakantie-uittocht. Wil je deze zwarte zaterdagen vermijden? Dan kun je bijvoorbeeld een dagje eerder gaan rijden en onderweg een nachtje overnachten.

Met deze zes tips voor een lange autorit ben je voordat je het weet op je bestemming aangekomen. De vakantie kan dan beginnen! Even aanmelden bij de receptie, spullen uit de auto en je kunt genieten van een vers kopje koffie of een drankje in de hangmat op het terras van je Villatent.