Villatent

Glampen met Ferri | RCN de Schotsman

Ferri’s nazomer avontuur op Zeeland

Het blijft een uitdaging: op vakantie met twee baby’s en een peuter. Af en toe denk je dan, waar ben ik aan begonnen? Herkenbaar? Als je er éénmaal bent, geïnstalleerd en wel, dan weet je weer waarvoor je het doet. En wat was het afgelopen Villatent vakantie weer genieten: qualitytime met het gezin, de Zeeuwse zeelucht en een toplocatie van de Villatenten. Onze vaste Villatent gast, Ferri Somogyi, neemt je in deze blogpost mee tijdens zijn weekend weg op RCN de Schotsman. Lees alles over zijn Villatent avonturen in onze vaste rubriek: Glampen met Ferri.

Waarom heb je deze camping uitgekozen?

We hadden een enorme behoefte om er even uit te gaan, weg van alle dagelijkse bezigheden. Zeeland geeft mij echt dat vakantiegevoel, lekker uitwaaien aan het strand en de Zeeuwse vriendelijkheid. Daarbij is RCN de Schotsman de nieuwste camping van Villatent, dus deze mocht dit jaar niet ontbreken op mijn lijstje. Ik was ontzettend benieuwd!

Glampen met Ferri

Wat heb je dit weekend allemaal gedaan? 

Het lijkt me leuk om jullie van dag tot dag mee te nemen door ons weekend. We waren gewoon met ons gezin: Noëlle, Véda (3 jaar) en de tweeling Imre en Lux (5 maanden). Onze planning wordt wel deels bepaald door de flesjes en slaapjes van de jongens. Daarom is Villatent voor ons ook altijd een goede keuze: je kunt er op uit, maar kunt ook lekker op de camping blijven of zelfs in de Villatent. 

Vrijdag

We kwamen om half 5 ’s middags aan. De camping staat pal aan het water, we werden warm onthaald door het personeel van RCN de Schotsman. Toen we bij de Villatenten aan kwamen was ik sprakeloos, ze staan op een toplocatie. Véda was dol enthousiast van het speelveld vlak tegenover de tent. Dit gaf ons de gelegenheid om even te installeren en de tweeling te voorzien van hun flesjes. Nog snel een boodschapje en gegeten in het restaurant van de camping. Toen de kids op bed lagen hebben we goed gebruik gemaakt van het terras voor de Villatent. Je kent het wel, die romantische clichés 😉: kaarsjes, toastjes en een lekker wijntje! 

Zaterdag

Wat hadden we een geluk met dit weekend; gewoon een zonnetje en 22 graden. Dat verwacht je niet altijd meer eind september. Daardoor konden we voor de tent ontbijten, dat vind ik echt heerlijk aan deze accommodaties. 
We kregen familiebezoek van de zusjes van Noëlle, inclusief aanhang en kids. Een mooie test om de Villatent eens uit te proberen met zes personen. Nou, met vlag en wimpel geslaagd: ieder zijn eigen stek. Knus en behaaglijk. We begonnen met een lange wandeling langs het water, ’s middags gezwommen en de dag afgesloten op de welbekende Villatent barbecue. Spelletjes en drankjes, ondertussen een oogje in het zeil op de kids die een balletje aan het trappen waren.

Zondag

De vertrek dag: lekker uitgeslapen en uitgebreid ontbeten met zijn allen. Daarna was het tijd om de boel weer in te pakken. Véda waagde nog een laatste dansje met het animatieteam om het weekend af te sluiten. Met een voldaan en uitgerust gevoel vertrokken we weer naar Laren!

Glampen met Ferri
Glampen met Ferri
Glampen met Ferri

Wat vonden jullie het leukst aan deze camping?

Ik denk dat iedereen dit wel met mij eens is: de locatie. De tenten keken zo mooi weg op het water. Deze camping biedt ook gewoon heel veel faciliteiten: veel vermaak voor de kinderen, maar óók voor ons als ouders. Een prachtige zwembad, een speelparadijs, een enthousiast animatieteam, tennisbanen, een zeilschool, suppen en niet geheel onbelangrijk: een goed restaurant. 

Wat mocht er deze vakantie zeker niet ontbreken in de koffer?

Een typisch papa antwoord, maar met een tweeling heb je gewoon luiers en billendoekjes nodig (in overvloed!). Daarnaast vond ik het ook erg fijn dat ik een Bluetooth speaker had meegenomen, voor een knus achtergrond muziekje. Niet te hard natuurlijk, we wilden onze gezellige buren wel te vriend houden. 

Wat is het lekkerst dat je deze vakantie gegeten hebt? 

Een typisch Zeeuwsstreekproduct en toevallig iets wat wij erg graag eten: Oesters. Ik heb mij laten vertellen dat de Oesters uit de Oosterschelde onder één van de lekkerste Oesters ter wereld worden gerekend. Ik haalde een kist(je) bij Visserie Kamperland. Het bleken 50 Oesters te zijn, dus voorlopig hebben we ons buik er wel van vol. Heerlijk!

Wat waren de favoriete plekjes van de kids?

Nou Véda kon haar lol op dit weekend. Zelfs toen het eventjes bewolkt was: in het binnen zwembad en de binnen speeltuin was ze niet weg te slepen. Het animatieteam was ook een succesnummer, lekker dansen en knuffelen. Heerlijk die aandacht. Het minder leuke daaraan is dat je soms voor pretbederver moet spelen, wanneer je wilt gaan. Of luisteren jullie kids dan wel voorbeeldig?

Wat is de leukste vakantiefoto die je gemaakt hebt?

Moet ik echt kiezen? Ik kies er twee! De eerste is de foto met Véda, in de hangmat. Dit was echt een genietmomentje. De jongens lagen net op bed, terwijl wij lekker in de hangmat een vader-dochtermomentje hadden! En dan de tweede: deze foto van Lux zijn vrolijke gezichtje. De jongens hebben het zo goed gedaan dit weekend, heel trots op mijn gezinnetje!

Glampen met Ferri
 

Bekijk ook onze andere blogs: