Villatent

Wat moet je zeker meenemen op glampingvakantie?

Wat moet je zeker meenemen op glampingvakantie?

Ga je binnenkort op glampingvakantie en verblijf je in een Villatent? Dan wil je vast graag weten wat je van huis mee moet nemen. Het liefst hou je natuurlijk zoveel mogelijk ruimte vrij voor je koffers met zomerkleding en speelgoed voor de kinderen. Dat komt goed uit, want bijna alles is aanwezig in je Villatent. 

Voordeel van glampingvakantie

Het grote voordeel van glamping is dat je tent volledig ingericht voor je klaarstaan. Van kaasschaaf tot koekenpan, je vindt het allemaal in een Villatent! Ben je benieuwd wat er precies allemaal aanwezig is? Bekijk dan de complete inventarislijst van de tent waarin je verblijft via Villatent Wood, Villatent Outback of Villatent Nomad.

In de tent staat een klein welkomstpakketje voor je klaar met daarin een wc-rol, een vuilniszak, een zakje afwasmiddel voor één dag, een afwasborstel, een vaatdoekje, een doosje lucifers en een schuursponsje. Dan zijn er natuurlijk nog wel een aantal dingen die je zelf mee moet of kunt nemen. We geven je hieronder een aantal handige tips!

Handdoeken en theedoeken

Denk eraan om zelf handdoeken van huis mee te nemen. Wel zo handig als je je wilt afdrogen na het douchen! Vergeet daarnaast ook niet een theedoek van huis mee te nemen. Er ligt een klein zakje afwasmiddel klaar voor je eerste dag, maar neem voor de rest van de dagen wel afwasmiddel mee óf koop dit ter plekke. In de Villatent Luxe is geen stromend water aanwezig, maar er staat wel een jerrycan. Even vullen… en je kan gewoon in of voor je tent de afwas doen.

Bedlinnen

De comfortabele bedden, dekbedovertrekken en kussens zijn aanwezig in de tent. Het bedlinnen is niet standaard inbegrepen, maar kun je wel bijboeken voor 15 euro per persoon. Houd er wel rekening mee dat je in sommige delen van Frankrijk en Italië lakens krijgt in plaats van dekbedovertrekken (de echte hoezen) zoals wij die in Nederland kennen. Neem je zelf bedlinnen mee? Neem dan eenpersoons beddengoed mee: een hoeslaken voor om je matras, een dekbedovertrek en een kussensloop. De dekbedden hebben het formaat 140 x 200 cm en de kussens zijn van hotelformaat 70 x 70 cm. Wil je nog bedlinnen bijboeken? Dat kan tot twee dagen voor vertrek. Geef dit telefonisch aan ons door via 085 301 08 98 of stuur een mail naar info@villatent.nl

Nespresso cupjes

Na een lange autorit smaakt een kopje verse koffie extra goed! In onze Villatenten staat standaard een Nespresso apparaat. In Frankrijk zijn Nespresso cupjes alleen niet overal goed verkrijgbaar. Daarom raden we je aan om deze van huis mee te nemen. Je kunt ze kopen in de winkel of online bestellen via www.nespresso.com/nl. Ben je meer een theedrinker? Geen probleem, want in de tent staat ook een waterkoker.

Spelletje en speelgoed

Tijdens je glampingvakantie kunnen een leuk gezelschapsspel en een pakje kaarten natuurlijk niet ontbreken. De veranda leent zich perfect voor een spelletje met het gezin. Reis je met kinderen? Op de camping is voldoende kindervermaak aanwezig, maar in de tent ligt geen speelgoed. Neem dus wat mee van thuis, zoals een opblaasbal, kleurpotloden of een spelletje zoals bijvoorbeeld Uno (voor kinderen vanaf 3 jaar). Vaak kun je op de camping ook nog speelgoed kopen, denk bijvoorbeeld aan een emmertje en wat schepjes.

Babypakket

Gaat er een baby of een peuter mee op vakantie en wil je graag ruimte besparen in de auto? Dan kun je bij ons een babypakket bijboeken voor € 3,50 per nacht. Dit pakket bestaat uit een campingbedje met een matrasje en een welbekende kinderstoel van Ikea. In het campingbedje ligt geen beddengoed en hier is geen bedlinnen voor bij te boeken. Ieder kindje heeft zijn eigen voorkeuren qua dekentje, kussen, slaapzak etc. dus neem dit sowieso zelf van huis mee. Wil je een babypakket bijboeken? Neem dan telefonisch contact met ons op via 085 301 08 98 of stuur een mail naar mailme@villatent.nl

Foto- en videocamera

Vergeet ook zeker je fotocamera niet mee te nemen. Die leuke vakantiemomenten moeten uiteraard worden vastgelegd als herinnering voor later. Wij zouden het fantastisch vinden als je jullie ultieme vakantiefoto met ons zou willen delen via Facebook, zodat wij ook klein beetje mogen meegenieten. Oh, en vond je die hangmat ook zo heerlijk liggen? Dan maak je met het delen van je foto, reactie of recensie ook nog eens kans op een échte Villatent hangmat die je in je eigen achtertuin kunt installeren.

Last but not least neem je natuurlijk een goed humeur mee! Een autorit kan soms stressvol zijn en het kaartlezen gaat vast niet altijd even gemakkelijk. Maar onthoud, je gaat op vakantie! Ga vooral lekker genieten van de omgeving, de camping en de mensen om je heen. Fijne vakantie alvast!