Villatent

De leukste activiteiten tijdens Pasen

De leukste activiteiten tijdens Pasen

We helpen je vast graag een handje om jouw paasweekend nóg leuker te maken. Daarom hebben wij de leukste acitiviteiten verzameld die jullie tijdens je weekendje weg kunnen doen. Veel plezier!

1. Paasbrunch bij de tent

Het kan natuurlijk niet ontbreken: een paasbrunch. Hoe gezellig om dit samen te organiseren bij je tent. Haal verse broodjes bij de bakker, maak een eitje klaar of bak verse pannenkoeken. Doordat de tenten voorzien zijn van een keukentje, hoef je zelf alleen nog maar de boodschappen te doen. Ideaal!

2. Paaseieren zoeken

Paaseieren zoeken is ook iets dat je natuurlijk niet kunt overslaan! Verstop de eieren rondom de tent of over de camping en laat de kids zoeken. Maak hints aan de hand van foto’s of tekeningen en laat ze de eieren versieren nadat alles gevonden is. Een leuke middag gegarandeerd!

3. Paaskermis Deventer

Ook als je zin hebt in wat actie ben je aan het juiste adres. In de buurt van Vakantiepark Sallandshoeve kun je naar de jaarlijkse paaskermis in Deventer. Rondom Pasen draaien jaarlijks de attracties een ruime week iedere dag. Van 13:00 uur tot 00:00 leef jij je helemaal uit op de kermis!

4. Paasstaakslepen Denekamp

Paasstaakslepen is een traditionele ceremonie in Denekamp, die inmiddels niet meer weg te denken valt met Pasen. Op eerste Paasdag vertrekt rond 13.00 uur vanaf de St. Nicolaaskerk de groep met toeschouwers richting Huis Singraven. Hier wordt een boom uitgekozen die vervolgens wordt omgehakt en meegenomen naar het centrum. Het eindigt met een toneelspel van het plaatsen en het verkopen van de boom door Judas en Iscarioth, de hoofdrolspelers tijdens de ceremonie. Nadat de boom is verkocht wordt de dag afgesloten met het paasvuur. Country Resort de Papillon is gelegen in Denekamp. De uitgelezen kans om deze traditie een keer te beleven!