Villatent

De top 5 uitjes aan de Côte d’Azur

De top 5 uitjes aan de Côte d’Azur van Villatent

Zon, zee en strand, je vindt ze alle drie volop aan de Franse Côte d’Azur. Met die ingrediënten van jullie vakantie zit het alvast goed! En met Villatent verblijf je daarnaast op de mooiste campings. Daarnaast is het natuurlijk leuk om er af en toe een dagje op uit te gaan. Gelukkig leent de Côte d’Azur zich ook hiervoor perfect. Houden jullie vooral van een dagje stad of gaan jullie liever lekker de natuur in? We hebben vijf afwisselende uitjes in de Côte d’Azur op een rij gezet.

Vanaf
€ 476
€ 404
7 nachten
2 personen

Leï Suves | Villatent Nomad | 6 pers.

Frankrijk, Provence - Côte d'Azur, Roquebrune sur Argens
62JaJaJa
Vanaf
€ 444
€ 376
7 nachten
2 personen

Leï Suves | Villatent Outback | 5 pers.

Frankrijk, Provence - Côte d'Azur, Roquebrune sur Argens
52JaJaJa

1. Op citytrip naar de mooiste steden 

Naast veel strand, staat de Côte d’Azur bekend om zijn prachtige badplaatsen. Een paar daarvan zijn zeker een bezoekje waard. Veel van deze steden hebben ook leuke speelgelegenheid voor kinderen! Willen jullie flaneren op de boulevard en in de haven dure jachten bewonderen? In de stad van het filmfestival, Cannes, ben je ervoor op de juiste plaats. Maar vergeet ook Nice niet, de grootste stad van de Côte d’Azur. Je vindt hier onder andere veel musea en kan genieten van prachtige vergezichten. 

Ook een bezoek aan de zelfstandige ministaat Monaco zouden we zeker op het lijstje zetten. Bekijk de wisseling van de wacht bij het prachtige paleis Palais Princier en geniet van alle schoonheid in dit prinsdom. In Monaco met kinderen? Breng een bezoekje aan Musée Océanographique, gelegen op een klif, met mooie aquaria. De mooiste stranden van de regio, volgens veel bezoekers vind je deze bij Antibes. Maar ook de oude binnenstad is prachtig om te zien. Fan van kunst? Sla dan ook een bezoekje aan het Picasso Museum niet over tijdens jullie bezoek aan Antibes.

2. Op bezoek in een echt kabouterbos

Met kinderen op vakantie in de Côte d’Azur? Plan dan een bezoek aan Le Bois des Lutins. Wandel rond tussen de boomtoppen in een prachtige sprookjeswereld en ga op zoek naar elfjes. Vervolgens glij je met grote glijbanen weer naar beneden. In dit avontuurlijke speelbos is genoeg te zien en te doen om een hele dag zoet te zijn. Neem je eigen picknick mee en maak heerlijke herinneringen in jullie vakantie! Door de ligging in het bos is het lekker koel en kunnen de kinderen een hele dag klimmen en klauteren. Het park is al geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

3. Een dag vertoeven op de prachtige Lérins-eilanden

Het is een populaire locatie onder reizigers, de Lérins-eilanden (in het Frans Îles de Lérins). Dat is natuurlijk niet voor niks! Vanaf Cannes vaar je in 20 minuten met de boot naar een oase van rust op de autovrije eilanden Île Ste-Marguerite and Île St-Honorat. Op de eilanden vind je onder andere een oude gevangenis, een klooster en veel prachtige natuur. Er zijn weinig faciliteiten op de eilanden, dus neem een lekkere picknick mee en geniet.

4. Een schitterend uitzicht over Saint-Tropez vanaf Musée d'histoire maritime

Deze verdient zeker een plekje in de top 5 uitjes aan de Côte d’Azur. Saint-Tropez is een stad die bekend staat om luxe, luxe en nog meer luxe. Maar wie verder kijkt, ontdekt parels zoals het museum van maritieme geschiedenis. Het museum zelf is gevestigd in een prachtige oude Citadel die in 1600 werd gebouwd. Het gebouw was bedoeld om vijanden goed aan te zien komen en biedt daardoor een fenomenaal uitzicht over Saint-Tropez en omgeving. Heb je interesse in de maritieme geschiedenis van Saint-Tropez, dan is een bezoekje aan het museum ook de moeite waard. Maar veel bezoekers komen hier eigenlijk alleen voor het uitzicht, wat wij volledig begrijpen.

5. Bewonder de mooiste natuur van de Côte d’Azur

Een dagje de natuur in en jezelf lekker uitdagen? Kies dan voor het bewandelen van één van de wandelroutes in natuurpark Massif des Calanques. Het park staat bekend om diepe kalkstenen kliffen en liefelijke baaien. De combinatie met het azuurblauwe water maakt indruk op iedere bezoeker. Er lopen verschillende wandelroutes door het park, de één uitdagender dan de ander. Liever per boot het park verkennen? Ook dat is mogelijk. Op meerdere plaatsen kan je een verfrissende duik nemen. Let op: sommige delen van het park zijn in de zomer afgesloten omdat het te warm is. Bekijk vooraf dus even wat er mogelijk is.

Glamping aan de Côte d’Azur met Villatent

De perfecte uitvalsbasis voor een vakantie aan de Côte d’Azur is natuurlijk een Villatent! Neem een kijkje bij onze verschillende campings aan de Franse Riviera en reserveer een tent op de camping die jullie het meeste aanspreekt. Vervolgens kan het verheugen op jullie vakantie beginnen! Welke van de uitjes uit deze top 5 uitjes in de Côte d’Azur komt zeker op jullie to-do lijstje te staan?