Villatent

Glamping met je hond

Glamping met je hond

Als je gaat glamperen met je gezin, dan neem je je hond natuurlijk het liefste mee! In onze Villatenten en op de campings waar onze compleet ingerichte safaritenten staan is je trouwe viervoeter van harte welkom. Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen en geven we je tips voor een zorgeloze glampingvakantie met je hond.

Wat kost het meenemen van mijn hond?

Voor een verblijf in een Villatent betaal je €40,- euro extra per verblijf

Glamping met je hond… wat moet ik meenemen?

Onze tenten zijn compleet ingericht voor mensen, maar bevatten geen benodigdheden voor honden. Denk er dus aan om alle benodigde spullen voor je hond mee te nemen. Denk hierbij aan een deken of mandje, hondenlijn, voer- en waterbak, voldoende voeding en poepzakjes.

Op welke campings is mijn hond welkom?

Op de meeste campings waar onze Villatenten staan is je hond van harte welkom. Via onderstaande link krijg je een overzicht van de campings waar je je hond mee naartoe mag nemen. Tijdens het maken van je reservering kun je direct het verblijf van je hond bijboeken.

 

Waar moet ik rekening mee houden tijdens de reis?

Reis je met de auto naar je vakantiebestemming? Zorg dan voor een goede ligplek voor je hond en houd de temperatuur tijdens het rijden in de gaten. Zorg ook dat je hond voldoende drinkt onderweg, want door warmte, reisstress en airco ontvochtigt de lucht in de auto. Stop je onderweg om ergens te overnachten? Informeer dan altijd bij deze locatie of honden zijn toegestaan en wat de bijkomende kosten zijn.

Welke documenten en inentingen heeft mijn hond nodig?

Voor sommige landen gelden extra invoereisen, bijvoorbeeld een behandeling tegen parasieten, een bloedtest of een muilkorf in openbare gelegenheden. De invoereisen per land kun je terugvinden op de website van het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren LICG via www.licg.nl. Ook heeft je hond een Europees dierenpaspoort nodig om de grens over te mogen. Hierin moet aangetekend zijn dat je hond minimaal 21 dagen voor vertrek ingeënt is tegen rabiës, oftewel hondsdolheid.

Ben ik verplicht mijn hond te chippen?

Je hond moet voorzien zijn van een chip om de grens over te kunnen. Controleer voor vertrek via www.chipnummer.nl of je contactgegevens in de database nog actueel zijn, zodat je wel te bereiken bent als je hond onverhoopt zoek is.

Glamping met je hond

Welke regels gelden er op de camping?

Iedere camping heeft eigen regels over het uitlaten en aanlijnen van je hond. Voor de regels kun je het beste de website of receptie van de camping raadplegen. Over het algemeen moet je hond op de camping aangelijnd zijn en mag hij geen overlast veroorzaken voor andere campinggasten.

Zorg ervoor dat je hond voorbereid is op situaties die hij mee kan maken op de camping, zoals spelende kinderen of mensen die ‘s nachts langs de tent lopen. Daarnaast is de camping geen uitlaatplaats, dus ruim de ontlasting van je hond altijd netjes op. Wij wensen je een fijne glampingvakantie met je hond!