Villatent

Vroegboeken of lastminute?

Vroegboeken of lastminute?

Het vroegboekseizoen is begonnen. Ben jij een vroegboeker of een lastminute boeker? Geniet je van de lange voorpret of hou je van een beetje lastminute-spanning? Wat je ook van plan bent dit jaar, wij hebben een aantal belangrijke tips voor je.

Een of drie weken vakantie

Wil je een week of drie weken op vakantie? Hoe lang je op vakantie wilt gaan is belangrijk bij de keuze of je vroeg of laat gaat boeken. Voor een weekje hebben we meestal nog wel een geschikte camping beschikbaar, maar als je langer wilt gaan dan is het aan te raden om vroeg te boeken. Zo weet je zeker dat je drie weken vakantie kunt vieren op dezelfde camping. Wacht je wat langer, dan kun je bijvoorbeeld meerdere campings combineren. Wij helpen je hier graag bij.

Populaire campings in Europa

We hebben natuurlijk allemaal populaire campings, maar afgelopen jaar sprongen er een paar uit die als eerste volgeboekt waren. Bijvoorbeeld Les Pêcheurs met een perfecte ligging in de Côte d’Azur, Le Canigou in Zuid-Frankrijk die zich volledig richt op gezinnen met tieners, Camping Village Cavallino direct gelegen aan het strand en dichtbij het mooie Venetië of De Vaubarlet met de unieke ligging in de groene vallei. Maar ook in Italië zijn Camping Punta Navaccia aan het Trasimeno-meer en Camping Casa dei Prati op het prachtige eiland Elba al een aantal weken volgeboekt!

 

Kinderen? Vroegboeken!

Ga je op vakantie met kinderen, dan ben je gebonden aan de drukke schoolvakanties. De geliefde bestemmingen voor gezinnen met kinderen, bijvoorbeeld Domaine du Logis, Les Bois du Bardelet, La Garenne, zijn vaak al vroeg volgeboekt. Ga je op vakantie met kinderen en heb je specifieke wensen over het zwembad, het hebben van glijbanen of animatie? Dan is vroegboeken zeker aan te raden.

 

Schoolvakanties 

In de zomervakantie hebben en gaan de meeste mensen op vakantie. De bouwvakvakantie (kortweg bouwvak) is de vakantieperiode waarin de meeste (bouw)bedrijven gesloten zijn. Daarom zijn dit de meest geboekte weken! Vroegboeken is in deze weken écht een must. Ben je niet gebonden aan de bouwvak? Kijk dan eens naar de weken voor of na de bouwvak. De kinderen hebben dan al vakantie en je hebt dan wat meer campingkeuzes. Bekijk de vakantieverdeling van jouw regio via schoolvakanties-nederland.nl.

Geef je voorkeur door! 

Als je op tijd boekt, dan kun je je voorkeur voor een bepaalde plek op de camping of tentnummer aan ons doorgeven. Handig bijvoorbeeld als je met vrienden of familie op vakantie gaat en naast elkaar wilt verblijven. Wil je twee (of meer) Villatenten huren naast of bij elkaar, dan is vroeg boeken zeker aan te raden. Het doorgeven van een voorkeur biedt geen garanties, maar waar mogelijk houden we hier graag rekening mee voor je.

Aftellen geblazen

Zodra je een vakantie hebt geboekt, kan het aftellen beginnen. Het amusement begint al van zodra je weet waar je binnen enkele maanden zult verblijven. Heeft België weer maar eens te kampen met de zoveelste regendag? Dan mijmer jij al weg bij de zomerse vakantiefoto’s. Bij vroegboeken heb je tijd genoeg om je vakantie grondig voor te bereiden. Zo weet je vroeg genoeg welke activiteiten en bezoekjes je zult doen. Bovendien kan je je werkgever en collega’s tijdig op de hoogte stellen, evenals vervoer regelen en documenten in orde maken. Vergeet ook geen oppas voor je dieren te zoeken (tenzij ze meegaan op vakantie) en iemand in te schakelen voor de verzorging van je plantjes.

Een betaling vooraf en lekker verder sparen

Boek je je villatent langer dan zes weken op voorhand? Dan betaal je bij ons een voorschot van 30%. De rest van het bedrag ontvangen we graag zes weken voordat je vertrekt. Op die manier heb je nog de kans om eventjes verder te sparen. Handig als je nog je vakantiegeld verwacht. Boek je binnen de zes weken voordat je vertrekt? Dan ontvangen we het bedrag graag in één keer. Als vroegboeker doe je er trouwens goed aan om een annulatieverzekering te voorzien. Je weet immers nooit wat de toekomst brengt. En zo ben je gedekt tegen eventuele ziekte of familiale omstandigheden.

Last minute aanbiedigen

Een aantal jaren geleden waren lastminutevakanties sowieso een pak goedkoper. Dat is tegenwoordig wel anders. Toch kan het gebeuren dat een vakantie een aantal weken voor je vertrek plotseling goedkoper wordt dan de prijs die vroege vogels hebben betaald. In dat geval heb je geen recht op een teruggave. Dat is nu eenmaal het risico van een vroege boeking. Misschien vind je het spannend om pas op het laatste moment te weten waar de reis naartoe gaat? Dan is een last minute absoluut iets voor jou.

Vroegboeken: vijf voordelen op een rijtje

Je reis vroeg genoeg boeken heeft heel wat voordelen, zoals:

•    Je bent zeker dat je een plekje hebt op je favoriete camping.
•    Het amusement begint al van zodra je jouw plekje hebt gereserveerd.
•    Heb je specifieke wensen? Dan kan je die alvast doorgeven.
•    Betaal een voorschot van 30% en de rest zes weken voor je vertrek.

Of je nu een vroegboeker bent of iemand die jaagt op last minutes: bij Villatent geven we je graag advies op maat. Heb je hulp nodig bij je zoektocht naar de ideale camping? Contacteer ons dan gerust op het nummer 0031 85 301 08 98 of mail naar mailme@villatent.be. Op werkdagen kan je ook altijd een chatbericht sturen. Je krijgt onmiddellijk antwoord!