✅ Last minute Italië
Met 30% korting op vakantie met Villatent
✓ Boek last minute

 

Vroegboeken of lastminute?

  1. Vroegboeken of lastminute?

Vroegboeken of lastminute?

Het vroegboekseizoen is begonnen. Tot eind januari profiteer je van 10% vroegboekkorting op je Villatent-vakantie. Ben jij een vroegboeker of een lastminute boeker? Geniet je van de lange voorpret of hou je van een beetje lastminute-spanning? Wat je ook van plan bent dit jaar, wij hebben een aantal belangrijke tips voor je.

Een of drie weken vakantie

Wil je een week of drie weken op vakantie? Hoe lang je op vakantie wilt gaan is belangrijk bij de keuze of je vroeg of laat gaat boeken. Voor een weekje hebben we meestal nog wel een geschikte camping beschikbaar, maar als je langer wilt gaan dan is het aan te raden om vroeg te boeken. Zo weet je zeker dat je drie weken vakantie kunt vieren op dezelfde camping. Wacht je wat langer, dan kun je bijvoorbeeld meerdere campings combineren. Wij helpen je hier graag bij.

Populaire campings in 2019

We hebben natuurlijk allemaal populaire campings, maar afgelopen jaar sprongen er een paar uit die als eerste volgeboekt waren. Bijvoorbeeld Les Pêcheurs met een perfecte ligging in de Côte d’Azur, Le Canigou in Zuid-Frankrijk die zich volledig richt op gezinnen met tieners, Camping Village Cavallino direct gelegen aan het strand en dichtbij het mooie Venetië of De Vaubarlet met de unieke ligging in de groene vallei. Maar ook in Italië zijn Camping Punta Navaccia aan het Trasimeno-meer en Camping Casa dei Prati op het prachtige eiland Elba al een aantal weken volgeboekt!

Bekijk ons volledige campingaanbod
 
Kinderen? Vroegboeken!
Kinderen? Vroegboeken!

Kinderen? Vroegboeken!

Ga je op vakantie met kinderen, dan ben je gebonden aan de drukke schoolvakanties. De geliefde bestemmingen voor gezinnen met kinderen, bijvoorbeeld Domaine du Logis, Les Bois du Bardelet, Ardèche Camping of La Garenne, zijn vaak al vroeg volgeboekt. Ga je op vakantie met kinderen en heb je specifieke wensen over het zwembad, het hebben van glijbanen of animatie? Dan is vroegboeken zeker aan te raden.

Bekijk onze campingtips met jonge kinderen
 

Schoolvakanties 2020

In de zomervakantie hebben en gaan de meeste mensen op vakantie. De bouwvakvakantie (kortweg bouwvak) is de vakantieperiode waarin de meeste (bouw)bedrijven gesloten zijn. Daarom zijn dit de meest geboekte weken! Vroegboeken is in deze weken écht een must. Ben je niet gebonden aan de bouwvak? Kijk dan eens naar de weken voor of na de bouwvak. De kinderen hebben dan al vakantie en je hebt dan wat meer campingkeuzes. De vakantieverdeling volgens schoolvakanties-nederland.nl zijn dit jaar als volgt:

Zuid – 11 juli t/m 23 augustus 2020 – Bouwvak van 25 juli t/m 15 augustus 2020
Noord – 4 juli t/m 16 augustus 2020 – Bouwvak van 18 juli t/m 8 augustus 2020
Midden – 18 juli t/m 30 augustus 2020 – Bouwvak van 1 t/m 22 augustus 2020

Geef je voorkeur door! 

Als je op tijd boekt, dan kun je je voorkeur voor een bepaalde plek op de camping of tentnummer aan ons doorgeven. Handig bijvoorbeeld als je met vrienden of familie op vakantie gaat en naast elkaar wilt verblijven. Wil je twee (of meer) Villatenten huren naast of bij elkaar, dan is vroeg boeken zeker aan te raden. Het doorgeven van een voorkeur biedt geen garanties, maar waar mogelijk houden we hier graag rekening mee voor je.

Lekker lang voorpret!

Je lang kunnen verheugen op de vakantie… dat is een van de leukste redenen om vroeg te boeken. Terwijl het in Nederland regent of vriest, bekijk jij nog eens je zonnige Villatent-foto’s en foto’s van de camping. Je hebt alle tijd om je vakantie voor te bereiden, je in te lezen en de leukste uitstapjes uit te zoeken. Daarnaast heb je alle tijd om je baas en collega’s te informeren, vervoer te regelen of oppas te regelen voor de huisdieren en plantjes. Daarentegen duurt het soms maanden voordat je daadwerkelijk in die lekkere Villatent hangmat ligt…

Aanbetalen en (door)sparen

Boek je je Villatent langer dan zes weken voor vertrek, dan betaal je bij ons 30% van de reissom aan. Het resterende bedrag ontvangen we graag zes weken voor vertrek van je. Je hebt dan nog even de tijd om te sparen of te wachten tot je vakantiegeld binnen is, voordat je het volledige bedrag betaalt. Boek je binnen zes weken voor vertrek, dan ontvangen we graag het volledige bedrag in één keer. Ben je een vroegboeker? Dan raden we je aan om zelf een annuleringsverzekering af te sluiten. Je bent dan verzekerd voor onverwachte (gezondheids)problemen of familieomstandigheden.

Lastminute aanbiedingen

Er zijn steeds minder super goedkope lastminutes dan een aantal jaren geleden. Toch kan het gebeuren dat een vakantie een aantal weken voor vertrek alsnog goedkoper wordt aangeboden dan waarvoor vroegboekers geboekt hebben. Je hebt dan geen recht op restitutie, het is simpelweg het risico dat je loopt als je er vroeg bij bent. Kun jij het aan om op het laatste moment pas te weten waar de vakantie naartoe gaat? Als je geen problemen hebt met stress, dan is lastminute boeken iets voor jou.

Vijf voordelen van vroegboeken

  • Je bent verzekerd van een plekje op je favoriete camping.
  • De voorpret kan nu al beginnen!
  • Je kunt een voorkeur doorgeven voor een plek.
  • Betaal slechts 30% aan en betaal de rest zes weken voor vertrek.
  • Profiteer tot eind januari van 10% vroegboekkorting.

Of je nu een vroegboeker of een lastminute boeker bent, wij geven je graag een persoonlijk advies. Kunnen we je helpen bij het vinden van een geschikte camping? Neem dan contact met ons op via 085 301 08 98 of mailme@villatent.nl. Je kunt op werkdagen ook met ons chatten!

Neem contact met ons op