Villatent

Top 5 uitjes in Midden-Nederland

Vijf leuke dagjes uit in Midden-Nederland

Heerlijk, zo’n vakantie in een compleet ingerichte safaritent! Maar naast het genieten van jullie tent en alle activiteiten op de camping, is het ook leuk er een dagje op uit te gaan. Zo hebben jullie straks nog meer mooie herinneringen aan jullie vakantie. We hebben 5 verrassende uitjes voor jullie verzameld in het midden van Nederland. Deze locaties zijn vanaf verschillende van onze campings goed te bereiken. Zo is Vakantiepark de IJsvogel mooi centraal gelegen in Voorthuizen, net als het mooie Recreatiepark de Lucht in Renswoude. In het midden van Nederland én in de Betuwe vind je Camping Betuwe en Camping Betuwestrand. Volop keuze dus voor jullie vakantie in Midden-Nederland!

1. Kasteel de Haar in Haarzuilens

Naar het buitenland voor mooie kastelen? Helemaal niet nodig! Ook in Nederland vind je namelijk prachtige kastelen. Bijvoorbeeld Kasteel de Haar in Haarzuilens. Dit grootste en meest luxe kasteel van Nederland is zeker een bezoekje waard! Laat je meenemen naar vroegere tijden door de mooie verhalen van de zaalgidsen. En niet alleen het kasteel zelf, ook de tuinen en het park van maar liefst 55 hectare bieden vermaak. Voor kinderen zijn het doolhof en de hertenweide erg leuk. Het Museumcafé biedt gelegenheid voor een drankje of lekkere lunch. En bezoek voor jullie naar huis gaan ook even de Kasteelwinkel voor leuke accessoires, waaronder veel cadeauproducten.

2. Een hele dag plezier in Kinderparadijs Malkenschoten

Een leuke afwisseling tijdens jullie vakantie? Wat dacht je van een waar Kinderparadijs in Apeldoorn? In Malkenschoten vind je allereerst een grote kinderboerderij. Maar naast de dieren is er nog veel meer te beleven. Zo is er een uitdagende speeltuin met tal van toestellen en er is ook een grote vijver! Klim op de waterfiets of leg het waterparcours af. Houden jullie droge voeten tijdens je bezoek?! En dat is nog lang niet alles. Een klim- en klauterparcours, een heus verkeersplein, huttenbouwen of minigolf spelen? Het kan allemaal. De kinderen zullen nog lang napraten over hun bezoek aan Malkenschoten!

3. Ontdek grote hoogtes in het Klimbos 

Hebben jullie tijdens jullie ontspannen vakantie zin in een dagje avontuur? Dan ben je in Klimbos Garderen of Klimbos Ermelo op de juiste plek. In deze bossen zijn er voor jong en oud uitdagende parcoursen tussen de bomen gemaakt. Er zijn al klimparcoursen voor kinderen vanaf 4 jaar. Maar ook voor oudere kinderen en volwassenen is er uitdaging genoeg. Denk aan evenwichtsbalken, een tonnenlift en heuse wipe out ballen. In Ermelo zijn er daarnaast allerlei andere activiteiten, waaronder een GPS-tocht en midgetgolf. Na een dag tussen de toppen van de bomen slaapt het nog lekkerder in jullie luxe safaritent!

4. Ga terug in de tijd op de Piramide van Austerlitz

Voor piramides moet je in Egypte en omliggende landen zijn toch? Maar nee, met dank aan Lodewijk Napoleon beschikt ook Nederland over een heuse piramide. De Piramide van Austerlitz is in 1804 door soldaten aangelegd als observatiepost en biedt een wijds uitzicht over de omgeving. De Piramide ligt middenin de bossen, waardoor je het bezoek aan de piramide kan uitbreiden met een flinke wandeling. Daarnaast zijn er een leuke speeltuin en een restaurant. Al met al is er genoeg te beleven voor een gezellige dag uit met het gezin.

5. Nationaal Fruitpark Ochten

Verblijf je op een camping in of vlakbij de Betuwe? Extra leuk om je dan eens te verdiepen in dé specialiteit van de Betuwe: fruit! In Ochten vind je het Nationaal Fruitpark. Natuurlijk vind je het op terrein een prachtige boomgaard waar je alles kan leren over bijvoorbeeld pruimen, kersen en peren. Uitgekeken? Strijk neer op het overdekte terras, maak kennis met de dieren in de kinderboerderij, duik de speeltuin in of speel een potje jeu-de-boules. Bij de kikkerpoelen is een blotenvoetenpad, waar je over maar liefst 30 verschillende ondergronden loopt. Een leuk dagje uit tijdens jullie vakantie in of vlakbij de Betuwe.

Vanaf
€ 746
€ 628
7 nachten
2 personen

Vakantiepark Ackersate | Villatent Cottage | 6 pers.

Nederland, Gelderland, Voorthuizen
62JaJaNee
Vanaf
€ 706
€ 594
7 nachten
2 personen

Vakantiepark Ackersate | Villatent Nomad | 6 pers.

Nederland, Gelderland, Voorthuizen
62JaJaJa
Vanaf
€ 492
7 nachten
2 personen

Camping Betuwestrand | Villatent Nomad | 6 pers.

Nederland, Gelderland, Beesd
62NeeNeeJa
Vanaf
€ 505
€ 433
7 nachten
2 personen

Camping Betuwe | Villatent Nomad | 6 pers.

Nederland, Gelderland, Kesteren
62JaNeeJa
Vanaf
€ 499
€ 408
7 nachten
2 personen

Vakantiepark de Twee Bruggen | Villatent Nomad | 6 pers.

Nederland, Gelderland, Winterswijk
62JaJaJa
Vanaf
€ 365
€ 315
7 nachten
2 personen

Camping Betuwe | Villatent Compact | 4 pers.

Nederland, Gelderland, Kesteren
42JaNeeJa
Vanaf
€ 679
€ 570
7 nachten
2 personen

Recreatiepark de Lucht | Villatent Nomad | 6 pers.

Nederland, Utrecht, Renswoude
62JaJaJa
Vanaf
€ 488
€ 419
7 nachten
2 personen

Recreatiepark de Lucht | Villatent Ranger | 6 pers.

Nederland, Utrecht, Renswoude
62JaJaJa
Vanaf
€ 416
€ 357
7 nachten
2 personen

Recreatiepark de Lucht | Compact met privé sanitair unit | 4 pers.

Nederland, Utrecht, Renswoude
42JaJaJa

Welk van deze uitjes komt zeker op jullie to-do lijstje te staan? Naast tips over een leuk dagje uit, geven we je ook met plezier advies over de camping die het beste bij jullie vakantieplannen past. En over alle andere zaken die bij jullie glampingvakantie in Nederland komen kijken natuurlijk! Neem gerust contact op met ons team of kijk rond op de website!