Villatent

Top 5 uitstapjes in Bretagne

 

In het meest westelijke puntje van Frankrijk vind je Bretagne, één van de meest populaire toeristische regio’s van Frankrijk. Het verrassende Bretagne is rijk aan bezienswaardigheden. Je kunt hier een dagje cultuur snuiven in één van de historische steden of tot rust komen aan het strand. Aan de kust vind je prachtige, rotsachtige kustlijnen en pittoreske dorpjes. Liefhebbers van strand en actieve of culturele uitstapjes kunnen in Bretagne hun hart ophalen! Je kunt in deze regio verblijven in één van onze Villatenten op camping Domaine du Logis of camping Château de Galinée. We geven je in deze blog graag de Top 5 van uitstapjes in Bretagne die zeker de moeite waard zijn.

Vanaf
€ 492
€ 413
7 nachten
2 personen

Domaine du Logis | Villatent Wood | 5 pers.

Frankrijk, Bretagne,  La Chapelle-aux-Filtzméen
52JaJaJa
Vanaf
€ 601
€ 502
7 nachten
2 personen

Camping L'Orangerie de Lanniron | Villatent Outback | 5 pers.

Frankrijk, Bretagne, Quimper
52JaJaJa
Vanaf
€ 608
€ 509
7 nachten
2 personen

Domaine du Logis | Villatent Nomad | 6 pers.

Frankrijk, Bretagne,  La Chapelle-aux-Filtzméen
62JaJaJa

1. Mont Saint-Michel

Vlak voor de kust van Normandië vind je één van de beroemdste bouwwerken en bezienswaardigheden van Frankrijk: Mont Saint-Michel. Een sprookjesachtig schiereiland met een grote abdij die je al van verre kunt zien. Waar je ook kijkt, de baai van Mont Saint-Michel ziet er wonderlijk uit. Zand, zee en lucht delen de horizon met elkaar. Met een kleine vier miljoen bezoekers per jaar is het een ware toeristentrekker.

Vroeger kon je het eiland alleen lopend bereiken als het eb was, maar inmiddels is er een grote voetgangersbrug aangelegd waarmee toeristen welkom geheten worden op het schiereiland. Deze uitzonderlijke locatie is opgenomen in de werelderfgoedlijst van Unesco en is dus zeker een bezoek waard!

2. Brocéliande

Heb je weleens gehoord van de legende van koning Arthur en het zwaard in de steen? De herkomst van deze legende ligt in het schitterende bos van Brocéliande. Een sprookjesbos, zo zou je dit mooie bos in Bretagne ook wel kunnen noemen. Het Forêt de Paimpont, oftewel Brocéliande, is met een oppervlakte van 9.000 hectare een bijzondere plek om mooie wandelingen te maken. In de dorpjes en steden rondom het bos wordt er goed geprofiteerd van de bekende legendes als Merlijn de Tovenaar, ridder Lancelot en fee Vivianne. Vooral in de lente en herfst ademt het bos een sprookjesachtige sfeer uit. Daarnaast vind je in het bos nog de Tombeau de Merlin, een deel van wat ooit een hunebed was, en de Fontaine de Bareton, een waterbron die voorkomt in de legendes rondom Merlijn en Arthur.

3. Alligator Bay

Ga je met kinderen op vakantie naar Noord-Bretagne, dan is een bezoekje aan Alligator Bay in Beauvoir, op steenworp afstand van Mont Saint-Michel, zeker een aanrader! Dit dierenpark met meer dan 800 reptielen is een beleving voor jong en oud! Je vindt hier de grootste groep krokodillen en alligators van Europa bij elkaar in één overdekte hal, waar ze hun natuurlijke leefomgeving zo goed mogelijk nagebouwd hebben. Buiten vind je meer dan 400 schildpadden, waarvan er een aantal vrij rondlopen die je mag aaien. Daarnaast vind je in het park nog terraria vol met leguanen, kameleons, hagedissen, slangen en veranen die je op ooghoogte kunt bekijken. Wil je een uniek dagje uit? Dan is Alligator Bay zeker een bezoek waard. Bekijk hieronder een aantal foto’s van Alligator Bay.

4. Carnac

Op de vierde plaats in deze top-5 uitstapjes in Bretagne vind je Carnac. Met ruim 2.000 zonuren per jaar ligt Carnac aan de meest zonnige kust van Bretagne! In Carnac kun je de beroemde menhirs (de naam in Franse taalgebieden voor: een grote steen) bekijken die door de prehistorische volken gebruikt werden voor het maken van formaties. Dit is één van de meest opmerkelijke concentraties rechtopstaande stenen in de wereld. Maar liefst 3.000 menhirs staan hier tussen de heide in lijnen met een lengte van ongeveer 1 kilometer. Het is aan te raden deze megalieten in de ochtend- of avondzon te bewonderen. De menhirs zijn bekend geworden door de stripverhalen van Asterix en Obelix, maar stammen toch al uit 5.000 tot 3.000 jaar voor Christus, dus lang voor de Galliërs.

Een andere bezienswaardigheid is het stadscentrum, waar iedereen elkaar ontmoet op marktdagen. Carnac is chic aan de binnen- en buitenkant. Met haar villa’s, pijnbomen en vijf grote stranden is Carnac een hele populaire badplaats. De Grande Plage van 2 kilometer bevestigt de klasse Carnac. Je kunt hier niet anders dan je overgeven aan de levensstijl!

5. Stranden in Bretagne

Bij Bretagne denken mensen vaak niet meteen aan een strandvakantie, maar de stranden in Bretagne behoren met het fijne zand tot de mooiste stranden van Europa! De stranden doen zeker niet onder voor de stranden aan de Côte d’Azur, Normandië en de Languedoc. Langs de kust van Bretagne staan roze granietrotsen die samen met de zandstranden en bouwwerken een prachtig samenspel vormen. Door de werking van de wind en het zeewater hebben de rotsen soms bizarre vormen aangenomen. Verblijf je in Bretagne, dan is de kust nooit ver weg. Bekijk op puurfrankrijk.nl foto’s van de mooiste stranden van Bretagne.