Villatent

Top 5 uitjes in Toscane

Top 5 uitjes in Toscane

Toscane is een populaire regio van Italië en dat is natuurlijk niet voor niets! Een groot openluchttheater, wordt het ook wel genoemd. Veel van onze gasten vertrekken ’s zomers dan ook naar één van de fijne campings in deze prachtige omgeving. Op onze campings en in de directe omgeving is van alles te beleven, maar soms is het leuk er een dagje op uit te gaan. Daarvoor hebben wij de leukste 5 uitjes in Toscane voor jullie verzameld. 

1. Een bijzondere grot in het noorden van Toscane

Het blijft altijd bijzonder, in een grot wandelen. Grotta de Vento is één van de grootste grotten in Europa en ligt midden in de Apuaanse Alpen in Toscane. De naam betekent ‘Grot van de Wind’. Dankzij deze wind is het behoorlijk koel in de grot: warme kleren meenemen dus! De binnenkant van de grot is erg indrukwekkend, met veel stalactieten en stalagmieten. Ook zijn er veel heldere meertjes en gladde rotswanden. Er worden drie verschillende tours gegeven, afwisselend in tijdsduur en zwaarte. Zo is er voor iedereen een geschikte rondleiding om te volgen.

2. Pinokkio, een bijzondere pop van Toscaanse afkomst

Of jullie nu fan zijn van het houten mannetje of niet: het Pinokkiopark is met kinderen zeker een bezoekje waard. Het Parco di Pinocchio bestaat al sinds 1956 en heeft sindsdien uiteraard al menig opknapbeurt gehad. Het is een afwisselend dagje uit voor kinderen. In het park zijn meerdere kermisattracties voor kleine kinderen en natuurlijk veel speeltuintjes. Een theater met poppenvoorstelling, een doolhof, er is van alles te beleven. Hoogtepunt van het park is een klimparcours. Je kan een combinatieticket kopen voor het park met daarbij toegang tot de Italiaanse tuin giardino Garzoni met bijbehorende vlindertuin.

3. Ontspannen in de thermaalbadplaats van Europa

Een echte fan van badderen? Breng dan zeker een bezoek aan de plaats Montecatini Terme, met maar liefst negen kuuroorden. De warmwaterbaden in deze oorden worden verwarmd door water uit ondergrondse bronnen en zouden een geneeskrachtige werking hebben op de lever en het spijsverteringsstelsel. Hoe dan ook een uitstekende gelegenheid om helemaal tot rust te komen! En als jullie toch in Montecatini Terme zijn is het leuk om gelijk een bezoekje te brengen aan het prachtige kasteel Montecatini Alto, wat middenin de stad ligt.

4. Terug in de tijd in de archeologische parken van Val di Cornia

Archeologie klinkt misschien een beetje oubollig, maar deze parken zijn leuk voor jong en oud! In het gebied zijn twee archeologische parken, drie musea en diverse natuurparken. Er zijn in de archeologische parken verschillende tombes, tempels en steengroeven die je kan bekijken. Ook vind je er de overblijfselen van de eerste Etruskische nederzetting van zo’n tweeduizend jaar oud. In Baratti is een centrum waar allerlei interessante activiteiten voor kinderen worden georganiseerd. In het archeologische mijnenpark van San Silvestro kan je met een treintje door de bijzondere Temporino-mijn rijden, terwijl je ondertussen meer leert over de geschiedenis van de mijnen.

5. Wandel rond in de mooiste steden van Toscane

Eerder schreven we al over de vijf mooiste steden in Toscane. Die halen we hier graag ook even aan. Want wat is er nu gezelliger dan een dagje rondlopen in een mooie stad? Geniet van historische gebouwen, gezellige terrasjes en leuke boetiekjes. Onze aanraders in Toscane zijn toch wel de steden Pisa, Siena, Lucca, Florence en het eiland Elba. Lees meer over deze steden en waarom je ze zeker moet bezoeken in onze blog Vijf prachtige steden in Toscane

Gaan jullie op vakantie naar het prachtige Toscane? En gaan één of meerdere van de tips uit deze top 5 uitjes in Toscane op jullie lijstje? Wat jullie plannen ook zijn, in een Villatent zit je altijd goed! In Toscane heb je keuze uit verschillende prachtige campings. Camping Il Poggetto ligt bijvoorbeeld vlakbij Florence. En in het midden van Toscane, vlakbij cultuurstad Siena, vind je camping Colleverde. Camping La Chiocciola is eveneens een perfecte uitvalsbasis om Toscane te verkennen. Zin in een eilandvakantie? Ook dat kan in Toscane, op camping Casa dei Prati op het mooie eiland Elba. Het team van Villatent wenst jullie een heerlijke vakantie toe!