Villatent

Top 5 uitjes op de Veluwe

Top 5 uitjes op de Veluwe

Populair vanwege de mooie natuur, maar ook vanwege de leuke dorpjes, de Veluwe! Tijdens jullie vakantie zal je je zeker niet vervelen in onze luxe safaritenten en met de vele activiteiten op de camping of glamping in Nederland. Maar als jullie toch op de Veluwe zijn, is het extra leuk om wat ‘typische Veluwe elementen’ op te snuiven. Daarom hebben we wat leuke uitjes voor jullie verzameld, als kers op de taart tijdens jullie vakantie op de Veluwe!

1. Dartelende lammetjes en vliegensvlugge schaapshonden

Onlosmakelijk verbonden met Nederland, maar ook zeker met de Veluwe: schaapskooien. Ga je in het voorjaar al naar de Veluwe toe? Dan is het extra leuk om te genieten van alle jonge lammetjes die net zijn geboren. Maar ook later in het jaar is het leuk de oudere lammetjes lekker te zien spelen. Een bezoek aan de schaapskudde is wat ons betreft het hele jaar door een feestje. Hebben jullie wel eens een schaapshond bezig gezien om de kudde bij elkaar te houden? Er zijn op de Veluwe meerdere schaapskuddes die je kan bezoeken. Zo is er een schaapskudde in Hoog Buurlo, vind je in Ede op de Ginkelse hei én op de Eder hei een schaapskudde en kan je ook terecht op de Loenermark of bij Schaapskudde Epe Heerde. Vaak staat bij de schaapskooi aangegeven waar de kudde die dag te vinden is.

2. Levensechte beelden, maar dan van zand

De Beeldentuin in Garderen is het hele jaar door een bezoek waard, maar zeker tijdens het ’t Veluws Zandsculpturenfestijn. Elk jaar zijn er meerdere maanden per jaar prachtige kunstwerken van zand te bewonderen. Het festijn heeft ieder jaar weer een ander thema, waar alles perfect op wordt aangepast. De beelden zijn erg indrukwekkend en zullen jullie zeker verrassen. Na het bewonderen van de beelden kan je door enkele leuke winkeltjes dwalen voor prachtige souvenirs. Echt een leuk uitje voor jong en oud!

3. Koninklijk genieten bij Paleis het Loo

Een dagje vol luxe? Bij Paleis het Loo kijk je je ogen uit. Alleen al rondom het 330 jaar oude paleis is veel te zien, zoals de prachtige paleistuinen vol met fonteinen en beelden. Koninklijke rijtuigen en auto’s bewonderen kan in de stallen en koetshuizen. Voor de kinderen is het speelpaleis een fijne plek om de overtollige energie kwijt te kunnen. Het paleis zelf is een museum, waar je zo teruggaat de 17e eeuw in. Je ziet er hoe de Oranjes 300 jaar lang in dit paleis werkten en woonden. Er worden geregeld leuke activiteiten georganiseerd, ook voor kinderen.

4. Laat je betoveren in het Openluchtmuseum

Het Openluchtmuseum in Arnhem spreekt bij jong en oud tot de verbeelding. Niet voor niets is dit één van de populairste musea van Nederland, zeker bij gezinnen met kinderen. Een dagje hier ronddwalen is een dag rondkijken in het verleden van Nederland. Ook kunnen kinderen actief meedoen met veel dingen, zoals het met de hand wassen van wasgoed. Extra leuk is het om met de oude tram door het 44 hectare grote museumpark te rijden. Door het jaar heen worden er de leukste activiteiten georganiseerd, neem dus zeker even een kijkje wat er tijdens jullie vakantie voor bijzonders op de planning staat.

5. Ronddwalen in Hanzestad Harderwijk

Eén van de mooiste steden van de Veluwe met een lange en nog steeds zichtbare historie: Harderwijk! Natuurlijk staat deze plaats bekend om het Dolfinarium, waar jullie je zeker een dag kunnen vermaken. Maar ook buiten het dolfinarium om is er genoeg te beleven in deze gezellige stad. Allereerst kan er in het gezellige centrum heerlijk gewinkeld worden. Ook is er een stadsstrand, waar het op warme dagen goed vertoeven is. Benieuwd naar de rijke historie van deze mooie plaats? Maak dan een rondwandeling onder leiding van een stadsgids! 

Genieten van glamping op de Veluwe

Zoeken jullie nog een fijne uitvalsbasis om de Veluwe te ontdekken? Je kan op diverse plekken op de Veluwe terecht in onze compleet ingerichte safaritenten. Onze tenten staan op fijne campings, die altijd kindvriendelijk zijn. Het boeken van een Villatent is dan ook de perfecte start voor een geslaagde vakantie! Op de Veluwe staan onze tenten bijvoorbeeld op familiecamping Betuwe, met maar liefst twee fijne meren. Camping Betuwestrand is in het hoogseizoen speciaal gericht op tieners en camping de IJsvogel beschikt over zowel een binnen- als buitenzwembad en ligt aan de rand van de Veluwe. Combineren jullie je vakantie met één of meerdere uitjes uit deze top 5 uitjes op de Veluwe? We zijn benieuwd naar jullie favorieten!