Villatent

5 highlights Slovenië

5 highlights in Slovenië

Vandaag nemen we je mee op reis naar een van Europa's verborgen juwelen: Slovenië. Dit kleine, maar ongelooflijk diverse land biedt iets voor elke soort vakantieganger. Van adembenemende natuur tot rijke cultuur, Slovenië zal je zeker betoveren. We hebben een aantal highlights van het land voor jou op een rijtje gezet, om jouw Villatent vakantie in Slovenië onvergetelijk te maken!

 

1. Verken Ljubljana, de charmante hoofdstad

Begin je avontuur in Slovenië met een bezoek aan Ljubljana, wat perfect te verkennen is te voet of per fiets. Geniet van een ontspannen wandeling langs de rivier de Ljubljanica, bezoek het kasteel van Ljubljana voor een prachtig uitzicht over de stad, en ontdek de bruisende markten en gezellige cafés. 

2. Geniet van een magische ochtend aan het meer van Bled

Het meer van Bled is een sprookjesachtige bestemming, vooral in de vroege ochtend wanneer de mist boven het water hangt. Huur een roeiboot en peddel naar het eiland in het midden van het meer, waar je de beroemde Bledse kerk vindt. Vergeet niet te genieten van de traditionele Bled-cake in een van de lokale cafés.

 

3. Duik in de ondergrondse wereld van Škocjan

Voor een unieke ondergrondse ervaring, bezoek de grotten van Škocjan, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan. Wandel door de indrukwekkende grotten, bewonder de ondergrondse rivier en ontdek de stalactieten en stalagmieten die deze grotten tot een natuurlijk wonder maken.

4. Maak een rit langs de wijnroute

Slovenië staat bekend om zijn wijntradities. Neem de tijd om de wijnregio's te verkennen, zoals Bizeljsko. De gastvrije bevolking geeft je graag een kijkje in de bijzondere wijnkelders. Deze wijnkelders, genaamd Repnice, zijn ondergrondse grachtkelders die uit kwartzand gegraven worden. Andere leuke wijnstreken zijn de Vipava-vallei en de wijnregio Brda. Bezoek lokale wijnhuizen, proef heerlijke wijnen en geniet van het pittoreske landschap van de wijngaarden.

5. Proef de lokale lekkernijen

Verwen je smaakpapillen met heerlijke Sloveense gerechten. Probeer de lokale specialiteiten zoals kranjska klobasa (worst), idrijski žlikrofi (gevulde deegwaren) en potica (traditioneel notenbrood). Bezoek lokale markten om verse producten en ambachtelijke lekkernijen te ontdekken.