Villatent

Top 5 uitjes in Umbrië

Top 5 uitjes in Umbrië

Het groene hart van Italië heeft al menig hart gestolen. Ook bij Villatent zijn we fan van deze mooie regio met zijn glooiende heuvels en vele wijn- en olijfgaarden. Onze tenten vind je dan ook op twee verschillende campings in dit prachtige gebied. Namelijk op de prachtige camping Punta Navaccia, direct aan het Trasimenomeer gelegen. Een kleinschalige camping? Neem dan een kijkje bij Pian di Boccio, een rustige camping waarbij je verblijft in een olijfboomgaard. Naast alle activiteiten die je op en rondom de camping kan ondernemen, is er natuurlijk nog veel meer moois te ontdekken in deze authentieke streek. We delen daarom met plezier onze top 5 uitjes in Umbrië met jullie!

Vanaf
€ 564
€ 474
7 nachten
2 personen

Pian di Boccio | Villatent Nomad | 6 pers.

Italië, Umbrië, Bevagna
62JaJaJa
Vanaf
€ 386
€ 317
7 nachten
2 personen

Punta Navaccia | Villatent Nomad | 6 pers.

Italië, Umbrië, Tuoro sul Trasimeno
62JaJaJa

1. Een grote schatkamer aan kunst en cultuur

Een stad gebouwd op een rots: klinkt sowieso al als de moeite waard! En dat is zeker niet de enige reden om provinciehoofdstad Perugia te bezoeken. De ligging tussen verschillende valleien is adembenemend en ook de stad zelf is erg leuk om in rond te wandelen. Je vindt in de stad enorm veel kunst en cultuur, waardoor liefhebbers aan één dag haast niet genoeg hebben. Doordat het ook een universiteitsstad is, is er veel leven in de brouwerij en vindt je veel gezellige terrasjes, restaurants, maar ook leuke winkels. Genoeg te zien in deze middeleeuwse stad om je een dag te vermaken! 

2. Volop plezier in pretpark Città della Domenica

Met kinderen in Umbrië? Combineer een dagje Perugia met een bezoek aan het dichtbij gelegen pretpark Città della Domenica. Je vindt hier onder andere veel sprookjes terug, maar ook een indianendorp, leuke glijbanen en een treintje. Vaar rond in een bootje, breng een bezoekje aan het reptielenhuis: genoeg om te zien! Het is een ouderwets pretpark, verwacht geen innovatieve attracties, maar wel een heel gezellig dagje met (kleine) kinderen.

3. Ontdek de wonderlijke wereld van La Scarzuola

Een oud klooster in de heuvels van Umbrië: zo op het eerste oog niks bijzonders. Maar loop je eenmaal door La Scarzuola, dan val je van de ene verbazing in de andere. Het klooster werd in 1956 gekocht door een architect, Tomaso Buzzi. Hij ging hier in stilte jarenlang zijn gang en bouwde een magische wereld om zich heen. Tempels, koepels, doolhoven, piramides, vijvers en torentjes, je valt hier van de ene verbazing in de volgende. Zowel kinderen als volwassenen worden volledig opgeslokt door de fantasiewereld van deze architect. Vergeet niet een fototoestel of smartphone met volle batterij mee te nemen!

4. De waterval met een aan- en uitknop

Dat maak je niet vaak mee, een waterval die je met een druk op de knop kan bedienen! Toch is dit het geval bij de waterval van Marmore in Park Dunarobba. Deze watervallen zijn aangelegd door de Romeinen en worden gereguleerd met dammen. Dat maakt ze niet minder spectaculair, het water dat valt van 165 meter hoogte maakt indruk! Er lopen zes wandelroutes, waarbij je op verschillende mooie uitkijkpunten terecht komt. In Park Dunarobba zijn meer watervallen te bewonderen en ook onder andere overblijfselen van een historisch woud.

5. Grootse bloemenpracht in Umbrië

Of je nu een liefhebber bent van bloemen en kleurenpracht of niet, de aanblik van Piano Grande van eind mei tot half juli ontneemt je toch even de adem. Deze golvende hoogvlakte is normaal al prachtig om te zien, maar met de vele miljoenen bloemen die bloeien is het plaatje compleet. Klaprozen, korenbloemen, mosterdzaad, kamille, spiegelklokjes en heel veel andere wilde bloemen: samen vormen ze een prachtig geheel. Het gebied is maar liefst twintig vierkante kilometer groot. Zijn jullie in de buurt, ga dan zeker even langs om te genieten van dit kleurenspektakel.

Welke van deze top 5 uitjes in Umbrië komt op jullie wensenlijstje te staan voor deze vakantie? Het team van Villatent wenst jullie hoe dan ook een heerlijke en ontspannen vakantie toe!