Villatent

Top 5 uitjes op Sardinië

Top 5 uitjes op Sardinië

Een waar vakantieparadijs, dat is een passende beschrijving voor Sardinië! Dit mooie Italiaanse eiland is de ideale plek voor een heerlijke glampingvakantie. Om jullie vakantie nog net dat extra beetje te geven, lichten we graag 5 highlights uit van dit mooie stukje Italië. Want of je nu een natuurliefhebber bent, graag op het strand ligt of juist leuke steden bezoekt: Sardinië heeft het allemaal!

Vanaf
€ 837
7 nachten
2 personen

Centro Vacanze Isuledda | Villatent Outback | 5 pers.

Italië, Sardinië, Cannigione
52JaNeeJa
Vanaf
€ 772
7 nachten
2 personen

Centro Vacanze Isuledda | Villatent Outback | 4 pers.

Italië, Sardinië, Cannigione
42JaNeeJa
Vanaf
€ 522
7 nachten
2 personen

Laguna Blu | Villatent Outback | 5 pers.

Italië, Sardinië, Alghero
52JaJaJa
Vanaf
€ 522
7 nachten
2 personen

Camping Village Baia Blu La Tortuga | Villatent Outback | 5 pers.

Italië, Sardinië, Aglientu - Sassari
52JaJaJa
Vanaf
€ 487
7 nachten
2 personen

Camping Village Baia Blu La Tortuga | Villatent Outback | 4 pers.

Italië, Sardinië, Aglientu - Sassari
42JaJaJa
Vanaf
€ 484
7 nachten
2 personen

Laguna Blu | Villatent Outback | 4 pers.

Italië, Sardinië, Alghero
42JaJaJa

1. Zwemmen in natuurlijke zwembaden

Je kan op Sardinië niet alleen in de zee zwemmen, maar ook in de mooiste natuurbaden. Goed om rekening mee te houden: sommige natuurbaden staan droog in de zomer, vanwege de droogte op het eiland. Verder moet je voor alle drie de baden wel even klimmen en klauteren: neem dus goede wandelschoenen mee. Laten jullie je niet tegenhouden door een steile klim? Maak dan de wandeling naar Praneddas, op het schiereiland van Sant’Antioco. Je vindt na een korte klim een prachtig zoutwaterbad, pal aan zee. Vlakbij het dorpje Seulo is vind je het bijzondere zoetwaterbad Sa Stiddiosa. Omgeven door hoge rotsen kijk je hier je ogen uit. Voor de echte sportievelingen is het natuurlijke zwembad Rio Pitrisconi een mooie kers op de taart, na een avontuurlijke wandeling met een gids. 

2. Een kleurrijke stad met een rijke historie

Shoppen, slenteren, heerlijk dineren én flamingo’s spotten: het kan allemaal in de bruisende hoofdstad van Sardinië, Cagliari. Je vindt in de stad veel oude Romeinse en Pisaanse bouwwerken, die zeker het bewonderen waard zijn. Sowieso is het heerlijk rondslenteren in de oude binnenstad. Volg je de weg direct langs het strand, dan kom je langs verschillende zoutmeren, die een thuis bieden aan prachtige roze flamingo’s! Weet je hoe flamingo’s aan hun roze kleur komen? Ze eten zoveel (rode) garnalen dat ze daardoor roze kleuren!

3. Met de veerboot naar tonijneiland

Het eilandje Isola di San Pietro staat ook wel bekend als tonijneiland, omdat je op veel verschillende manieren van de lokaal gevangen tonijn kan genieten. Om op het eiland te komen kan je vanuit Portovesme of Calasetta de veerboot pakken, die er een half uur over doet. Je komt dan aan in het kleurrijke plaatsje Carloforte. Het is een gezellig plaatsje met veel terrasjes waarbij je een prachtig uitzicht op zee hebt. Er wordt veel gezeild rondom het eiland, vanwege de gunstige ligging. Je kan onder andere een kano huren op het eiland, maar er zijn ook tal van plekken waar het heerlijk genieten is op het strand. 

4. Ondergronds in de grotten van Neptunus

Er is op Sardinië genoeg te zien bovengronds, maar ook ondergronds kijk je je ogen uit op dit eiland! Jong en oud wordt ongetwijfeld verliefd op de grotten van Neptunus, in het Italiaans Grotta di Nettuno genoemd. De grotten kunnen per boot worden bezocht, die hier zo naar binnen vaart! De grotten liggen namelijk op zee-niveau. Niet alleen per boot zijn ze bereikbaar, je kan ze ook bereiken via een trap van maar liefst 656 treden die is uitgehouwen in de rotswand. Een leuk dagje uit, zeker met kinderen!

5. De kleine groene trein

De kleine groene trein Trentino Verde is een perfecte manier om het binnenland van Sardinië te bekijken, zeker met kinderen. De trein dankt zijn bijnaam aan het feit dat de kronkelige route vooral door onherbergzame bergen en bossen loopt, waar je met de auto vrijwel niet kan komen. Tussen juni en september rijdt de trein twee keer per dag over één van de grootste kleine spoorwegen ter wereld. De trein rijdt niet snel, waardoor je volop de tijd hebt om te genieten van de prachtige landschappen waar je doorheen komt. De trein rijdt verschillende routes, die allemaal prachtig zijn om te zien!

Volop genieten op Sardinië

Sardinië is een waar vakantieparadijs en we hopen met deze tips jullie vakantie nóg een stukje leuker te maken. Het perfecte verblijf op dit prachtige eiland is natuurlijk een Villatent! Onze tenten staan op Laguna Blu, een heerlijke familiecamping die direct aan zee ligt. Op de camping is veel te beleven, zoals een nieuw waterspraypark, een spelletjeskamer, een sportruimte en diverse eetgelegenheden. In het hoogseizoen organiseert het animatieteam leuke activiteiten voor jong en oud. Samen met al het moois wat Sardinië te bieden heeft, wordt jullie vakantie op Sardinië met Villatent ongetwijfeld een groot succes!