Villatent

Geschiedenis & cultuur

 
  • Centraal gelegen
  • Ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen
  • Cultuur en historie om de hoek

Een luxe glampingvakantie vol geschiedenis & cultuur!

Is jullie vakantie pas compleet met een flinke portie geschiedenis & cultuur? Dat snappen we helemaal, want wat is er nu leuker dan cultuur snuiven op vakantie? Na thuiskomst zal je je vakantie door al die indrukken en verhalen niet snel vergeten. Bij Villatent hebben we diverse campings die op een steenworp afstand liggen van plekken die rijk zijn aan historie en cultuur. Ben je klaar voor een duik in de geschiedenis op jouw vakantie? Zet je tas dan maar vast klaar!

Jouw vakantie combineren met geschiedenis en cultuur

Of jullie nu graag één dag van jullie vakantie in de geschiedenis van een stad duiken of het liefst dagelijks de mooiste oude gebouwen en steden bezoeken, bij Villatent hebben we volop mogelijkheden om jouw vakantie vorm te geven. Veel van onze campings liggen namelijk vlakbij de mooiste historische steden. Geniet overdag van de verhalen en architectuur van de steden, eet in een chique restaurant en breng de avond verder door in alle rust op het overdekte terras van je eigen Villatent. Verblijven in een Villatent is de perfecte manier om de twee werelden van cultuur en rust met elkaar te combineren.

Ontdek de mooiste wereldsteden en sfeervolle dorpjes

De echte cultuurliefhebbers weten het, voor de mooiste geschiedenis en cultuur is het soms niet nodig om naar een grote stad te gaan. Ook in de historische kleine dorpjes zijn de mooiste culturele schatten te vinden. Onze campings liggen zowel bij nabij deze sfeervolle dorpjes als bij grote historische steden. Ontdek grote historische steden als Florence en Siena of bezoek middeleeuwse kastelen en abdijen in de Franse Dordogne. Al met al zijn onze campings de ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen.

Verblijven in een Afrikaanse safaritent

Ook aan de luxe safaritenten van Villatent zit een leuk stukje geschiedenis vast. Wist je namelijk dat safaritenten oorspronkelijk uit Afrika komen? Hier worden ze gebruikt tijdens de safari’s op de savanne. Deze manier van glamoureus kamperen, glamping, is de afgelopen jaren overgewaaid naar de rest van de wereld. Gelukkig maar, want nu hoeven we niet meer per se naar Afrika om te genieten van de luxe van de safaritent. Onze tenten zijn gebaseerd op de Afrikaanse tenten, alhoewel ze natuurlijk wel een tikje zijn aangepast. Wij noemen onze safaritenten Villatenten en dat heeft zo zijn reden. Zowel van binnen als buiten is de tent namelijk gerust een villa te noemen!

Boek vandaag nog jouw verblijf vol geschiedenis en cultuur

Welke camping sluit het beste aan bij jullie wensen? Naast de cultuurrijke ligging van onze campings, is ook op de camping zelf van alles te beleven! Leuke activiteiten voor jong en oud, de mooiste zwembaden en diverse mogelijkheden voor een actieve vakantie zoals watersport, mountainbiken en klimmen. Daarnaast vind je op de meeste campings diverse eetgelegenheden en een supermarkt voor je dagelijkse boodschappen en verse broodjes natuurlijk. Een fijne camping gevonden? Of hulp nodig bij het kiezen van de juiste camping? Vraag ons gerust om hulp, zodat je jullie aankomende vakantie zo snel mogelijk kunt gaan boeken!