Villatent
Safaritent Nederland

Glamping betekenis

 
  • Luxe safaritenten in Europa
  • Geschikt voor 6 personen
  • Inclusief eigen sanitair

Glamping: de betekenis en al het andere wat je wilt weten

Glamping wordt steeds populairder, maar wat is glamping eigenlijk? Kom erachter wat glamping is, de precieze betekenis en alle andere dingen die je altijd al hebt willen weten over glamping. Bij Villatent zijn we namelijk expert op het gebied van jouw vakantieplezier. We zorgen ervoor dat het jou aan niets ontbreekt op vakantie. En dat doen we door middel van luxe glampingvakanties! Glamping staat voor glamoureus camping of glamour camping. Je ervaart alle voordelen van kamperen, maar dan in een luxe jasje. Zo hoef je bijvoorbeeld niet zelf je tent mee te nemen, maar verzorgen wij een geheel ingerichte tent voor jullie. Dat scheelt een hoop inpakstress!

 

De betekenis van glamping voor jullie vakantie

Wat betekent het voor jullie vakantie dan precies, als je kiest voor glamping? Je verblijft met glamping op een gewone camping en ervaart dus volop de gezelligheid van het campingleven. Daarbij verblijf je in een tent en geniet je automatisch meer van het buitenleven. Het is echter niet zomaar een tent: jullie verblijven namelijk in een volledig ingerichte safaritent. Denk aan een ruime tent met lekkere bedden, een comfortabele bank en een keuken met complete inventaris. Je kan zelfs kiezen voor een tent met sanitair: zo heb je alles bij de hand!

De geschiedenis van glamping

Glamping is ontstaan in Zuid-Afrika. Aan het begin van de vorige eeuw kwamen hier rijke ontdekkingsreizigers om bijzondere diersoorten te onderzoeken. Tijdens hun maandenlange verblijf wilden ze echter niet de luxe van thuis missen. Daarom verbleven zij in grote tenten, die van alle gewenste luxe waren voorzien. Glamping was geboren! Eerst waren de tenten dus alleen voor functioneel gebruik, maar al snel werd in Amerika en Europa ook het gemak van deze ruime tenten bekend. Fijn, want daardoor kunnen we nu wereldwijd genieten van deze heerlijke manier van vakantie vieren.

Goed ingerichte tent. Prettig dat er een badkamer in zit. Kachel was in deze tijd zeer prettig Hangmat was heerlijk. – Ellen verbleef op de Limburgse camping ‘t Geuldal

Wat moet je meenemen naar een glamping tent?

Wat mag zeker niet ontbreken in jullie tas als gaat genieten van glamping? Allereerst is voldoende kleding natuurlijk handig als je op vakantie gaat. Vergeet ook je zwemkleding niet, want op de meeste van onze campings kan je een lekkere duik nemen. Onmisbaar zijn ook leuke spelletjes en speelgoed voor eventuele kinderen. Verder zijn handdoeken en theedoeken niet aanwezig, dus handig om die bij je te hebben. Aan de hand van onze blog is jullie inpaklijst al snel klaar. Al met al is het inpakken zó gedaan!

In welk land gaan jullie genieten van glamping?

Weten wat de betekenis van glamping is, is een begin. Maar eigenlijk moeten jullie het gewoon ervaren! Met Villatent kan dat op tal van hoogwaardige campings in diverse landen. Geniet van een welverdiende vakantie in Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Italië of Kroatië. Via onze website vind je gemakkelijk een camping die voldoet aan jullie wensen. Heb je nog vragen of vind je het fijn als we even met je meedenken? Dat doen we met plezier! Neem dus gerust contact met ons op voor een advies op maat. Zo staat niks jullie vakantieplezier nog in de weg en kunnen jullie zelf alle voordelen van glamping ontdekken!

Boek een safaritent
 
 

Meer inspiratie nodig?

Hierboven zie je slechts een kleine greep uit ons complete glampingaanbod. Bekijk snel onderstaande pagina en laat je inspireren.
Bekijk ons complete campingaanbod