+31 (0) 853 010 898  info@villatent.nl

✅ Gratis omboekgarantie
Zorgeloos op vakantie met Villatent
✓ Boek met garantie

Glamping met hond

  1. Glamping met hond

Glamping met je hond in een Villatent

Glamping met je hond is niet alleen gezellig, het is ook een handige oplossing. Niet elke hond doet het namelijk even goed in een hondenpension en de meeste eigenaren vinden het ook niet fijn hun hond achter te laten. Dus waarom niet gewoon meenemen op vakantie? In een Villatent genieten zowel jij als je viervoeter(s) van een luxe vakantie. In bijna alle Villatenten zijn honden van harte welkom. Voor een geslaagde glamping met je hond zijn er wel bepaalde dingen waar je rekening mee moet houden. We geven je graag tips om jullie glampingavontuur een vliegende start te geven! 

Glamping met je hond, de praktische zaken

Gaat je hond mee naar jullie glampingadres, dan betaal je een kleine bijdrage van €5,- per dag. In de Villatenten staan geen benodigdheden voor honden. Neem dus zelf alles mee zoals het kussen van je hond, de riem, hondenvoer, de water- en voerbak en poepzakjes. In sommige landen gelden extra invoereisen, zoals een bepaalde enting of een bloedtest. Op de website van het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren kan je terugvinden aan welke eisen je moet voldoen. Ga je met je hond de grens over, dan is het ook belangrijk dat je hond gechipt is. Controleer ook of de chip van jouw hond op de juiste naam staat, zodat jij als eigenaar altijd te traceren bent.

Onderweg naar het vakantieadres

Waar sommige honden de hele weg naar jullie vakantieadres zullen slapen, zijn er ook honden die het niet zo hebben op reizen met de auto. Heeft je hond last van wagenziekte? Er zijn hiervoor medicijnen te verkrijgen bij de dierenarts. Dat maakt de reis voor zowel jullie als de hond een stuk relaxter. Hebben jullie een lange rit voor de boeg? Bereid je hond in de aanloop naar de vakantie dan alvast voor op langere autoreizen. Zorg tijdens de reis voor een koele plek voor je hond. Pauzeer regelmatig om je hond te laten drinken en uit te laten.

Met je hond op de camping

Voor een fijne glamping met je hond is het slim om vooraf te weten wat er wel mag en wat niet. Vanzelfsprekend mag een hond niet zomaar overal loslopen op de camping. Het is niet de bedoeling dat andere vakantiegangers hinder ondervinden van jullie hond. Elke camping heeft zijn eigen regels over het aanlijnen van honden en waar je honden mag uitlaten. Deze zijn te vinden op de website van de camping en natuurlijk kan je dit ook altijd navragen bij de receptie van de camping.

Tips van de hondentrainer voor succesvolle glamping met je hond

Hondentrainer Judith Lissenberg ging je voor en genoot van een vakantie in een Villatent met haar twee honden. Ze deelde met ons 'Tien handige tips als je met je hond gaat glampen' voor een succesvolle glamping met je hond. Zo is het handig om het favoriete speeltje van je hond mee te nemen, zodat hij zich direct thuis voelt. Maar je leest ook hoe je het op een warme camping nu het handigst aanpakt met alle hondenpoep. Zeker even lezen dus! Hebben jullie al een camping uitgezocht voor jullie komende vakantie? Boek één van onze luxe Villatenten en laat de voorpret beginnen!