Met de veerboot naar Elba

Ga jij binnenkort op vakantie naar het prachtige eiland Elba? Misschien verblijf je wel in één van onze Villatenten op Camping Casa dei Prati. Om op het eiland te komen moet je eerst een tochtje maken met de veerboot. Hoe dit precies in zijn werk gaat en wat er voor leuks te beleven is op Elba vertellen we je graag in deze blog. 

Over Elba

Elba is met een oppervlakte van 224 kilometer het op twee na (Sicilië en Sardinië) grootste eiland van Italië. In totaal wonen er ongeveer 31.000 mensen op het eiland, waarvan circa 12.000 in de hoofdstad Portoferrario. Andere grote plaatsen op Elba zijn Marciana Marina, Campo Nell’Elba, Capoliveri en Rio Marina. Op Elba is ook een klein vliegveld Marina di Campo, maar er gaan geen directe vluchten vanaf Schiphol en het vliegen hier naartoe is niet goedkoop.  

De veerboot naar Elba

De veerboot naar Elba vertrekt vanaf het kustplaatsje Piombino, ongeveer 1400 kilometer vanaf Utrecht. Vanaf Piombino vertrek je naar Portoferraio, de haven van Elba. Als je een Villatent via ons geboekt hebt, dan kun je bij ons een kortingscode aanvragen voor de veerboot. Hiervoor kun je een mail sturen naar info@villatent.nl. Met de kortingscode kun je de boottocht online reserveren via deze link.

Let op: je zit dan wel vast aan een datum en tijdstip! Dit kan natuurlijk zorgen voor de nodige reisstress als je onverwacht in de file komt te staan. Als je niet precies weet hoe laat je aankomt, dan kun je ook ter plaatse een ticket kopen, maar dit is niet ideaal. Als je in Piombino aankomt dan is het wel aan te raden om direct een ticket voor de veerboot te kopen en niet helemaal door te rijden tot de haven. Er zijn twee aanbieders voor de veerboot naar Elba: Toremar en Moby. De prijs voor de veerboot is afhankelijk van het aantal personen waarmee je reist en de afmetingen van de auto.

Wat te doen op Elba

Elba wordt ook wel gezien als een vergeten parel… het is het grootste eiland van de Toscaanse archipel. Het eiland kent een prachtige natuur, indrukwekkende bergen en een mooie kustlijn. Het eiland leent zich perfect voor activiteiten zoals watersporten, wandelen, fietsen en mountainbiken. Je kunt ook met een kabelbaan naar  de top van de berg Monte Capanne, waar je een adembenemend uitzicht hebt. Het zeewater is azuurblauw en leent zich perfect voor duik- en snorkelliefhebbers. Op het eiland zijn diverse plekken waar je onder begeleiding kunt duiken.

Naast toerisme staat Elba daarnaast bekend om zijn wijngaarden en pijnbomen, die prachtig zijn om te bezoeken! Ben je een echte cultuursnuiver? Dan kun je de oude zomerresidentie van Napoleon bezichtigen in San Martino. Napoleon Bonaparte, die rond 1814 het eiland opnieuw opbouwde, heeft duidelijk zijn sporen achtergelaten op het eiland.

Hou je van lekker Italiaans eten, drinken en gezelligheid? Dan kun je je hart ophalen in alle dorpjes. Kortom, op het eiland Elba is voor zowel jong als oud genoeg te beleven.

Arrivederci