Waar rook is… is een bbq!

Een lekker stukje zelfgebakken vlees… dat mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je glampingvakantie. Daar hebben we bij Villatent goed over nagedacht! Bij al onze tenten staat namelijk standaard een Outdoorchef gasbarbecue voor je klaar, zodat je je eerste avond al lekker kunt barbecueën! 

Outdoorchef barbecue

Outdoorchef barbecues zijn niet zomaar barbecues. Er is over alles nagedacht om het gebruikersgemak te verhogen. De producten van Outdoorchef worden in Zwitserland ontwikkeld. Kenmerkend is de combinatie van innovatieve productietechnologieën en een hoge productkwaliteit. Bij onze Villatenten staat een Outdoorchef barbecue van het type Amri Black.

Deze barbecue is eenvoudig, veelzijdig en ook nog eens gezond in gebruik. Door het trechtersysteem in de barbecue kun je veilig en gezond barbecueën zonder opvlammend vet, en de warmte kun je door de deksel makkelijk controleren. De barbecue is daarnaast ook nog eens gemakkelijk in gebruik, waardoor zelfs de beginnende barbecueër een heerlijk stukje vlees op tafel kan zetten. En heb je geen zin om urenlang bezig te zijn met het schoonmaken van de barbecue? Maak je geen zorgen, want binnen no-time heb je de barbecue van Outdoorchef weer brandschoon.

Recept: gevulde hamburger

Wil jij wel eens wat anders maken dan een simpel kipsateetje of spareribje, dan hebben wij hier een heerlijk recept voor je die gemakkelijk te maken is op de Outdoorchef barbecue. Deze gevulde hamburger maak je in ongeveer 20 minuten. De ingrediënten in onderstaand recept zijn gebaseerd op vier personen.

Ingrediënten

– 400 gram rundergehakt
– 150 gram kalfsvlees gehakt
– 2 eieren
– 30 gram paneermeel
– 1 sjalot (fijngesneden)
– 2 takjes tijm (fijngesneden)
– 2 takjes rozemarijn (naalden gestript, fijngesneden)
– 2 takjes peterselie (fijngesneden)
– 80 gram verse spinazie
– 80 grams Ricotta kaas
– 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
– 8 plakken bacon
– 1 eigeel
– Vleeskruiden
– Zout
– Peper

Hoe maak je het?
Als eerste mix je de rundergehakt, kalfsvleesgehakt, twee eieren, paneermeel, sjalot, tijm, rozemarijn, peterselie en vleeskruiden. Daarna kneed je net zo lang totdat het mengsel één geheel is. Vervolgens splits je het mengsel in acht gelijke porties en je vormt hier bolletjes van. Daarna ga je de vulling maken. Dit doe je als volgt: mix de spinazie, ricotta, Parmezaanse kaas en eigeel grondig en kruid dit met wat zout en peper.

Vervolgens ga je de burger maken en vullen. Je pakt een vleesbolletje, drukt dit even goed plat en dan maak je met een soeplepel een kuiltje in het vlees. Doe hier het plakje bacon overheen en doe een kwart van de ricotta vulling over de bacon. Vervolgens neem je een ander vleesbolletjes, die druk je ook goed plat en daar leg je ook een bacon plak over heen. Als laatste maak je van de burger even een mooi geheel door goed de losse vleesbollen in elkaar te laten overlopen. Mocht je in het bezit zijn van een burgerpers dan gaat het maken van de burger wel een stuk gemakkelijker, maar zonder kan ook prima.

Bereiding
Met een open deksel gril je iedere kant van de burger ongeveer 8-10 minuten. Zorg ervoor dat je de burger langzaam laat garen. Serveer de gevulde burger met gebakken aardappeltjes en je hebt een heerlijke maaltijd.

Dit is een recept van Outdoorchef. Bekijk meer lekkere recepten via: www.outdoorchef.com/nl/recepten