+31 (0) 853 010 898  info@villatent.nl

Vroegboekkorting
Nu 10% korting bij Villatent voor seizoen 2021
✓ Boek hier

 

Coulancebeleid Corona

  1. Coulancebeleid Corona
 

Bijgewerkt: 30-10-2020

Hoe gaan we om met je vakantie in relatie tot het coronavirus? 

Heb je een vakantie geboekt bij Villatent Europe B.V. of wil je een vakantie boeken en wil je hier graag wat informatie over weten in verband met de uitbraak van het coronavirus? Dat begrijpen we. We kunnen de onrust niet wegnemen, maar denken natuurlijk met je mee over alternatieven en mogelijkheden. Want als er één ding is dat we belangrijk vinden, is het dat jij onbezorgd en met plezier op vakantie kunt. Daarom maken we omwille van deze vervelende situatie graag een uitzondering voor jou, aanvullend op onze huidige reisvoorwaarden. We realiseren ons dat niet elke reisorganisatie zo coulant is in haar omboekbeleid.

Advies ministerie van Buitenlandse Zaken 

Natuurlijk kunnen we niet voorspellen hoe het virus zich ontwikkelt, we houden vanzelfsprekend het nieuws per land nauwlettend elke dag in de gaten. Daarin volgen we het advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Uiteraard staat voorop dat wij als Villatent Europe B.V. je natuurlijk niet op vakantie laten gaan naar een bestemming die onveilig wordt geacht. Wij staan voor een onbezorgde vakantie, waarin plezier voorop staat. Daar horen zorgen over veiligheid natuurlijk niet bij. Je mag op ons rekenen!

Welke maatregelen gelden er op mijn vakantiebestemming?

De algemene richtlijnen voor corona zijn in alle Europese landen gelijk aan die in Nederland: zo dien je thuis te blijven als je je ziek voelt, in je elleboog te niezen, regelmatig je handen goed te wassen, papieren zakdoekjes te gebruiken, geen lichamelijk contact te hebben bij begroetingen en 1,5 meter afstand te houden. Voor de specifieke maatregelen op de door jou geboekte camping verwijzen we je graag naar de site of social media kanalen van de camping zelf. 

Wat betekent dit voor mijn reis? 

Reizen met recreatieve doeleinden is voor veel Europese landen weer mogelijk. Er zijn bestemmingen waar we nog niet naartoe kunnen reizen. Hoewel het grootste gedeelte weer te bereizen is, zijn er regionaal en lokaal snel veranderende kleurcodes. Zoals je van ons mag verwachten, houden we deze nauw in de gaten. De individuele regio’s of steden met kleurcode oranje of rood benoemen we niet hieronder. 

Villatent Corona-voucher 

Wanneer vanaf 14 dagen voor aankomst code rood/oranje wordt afgeroepen in het gebied van de door jouw geboekte camping, kun je een voucher aanvragen ter waarde van het reeds (aan)betaalde bedrag. Code rood/oranje geldt op basis van het advies van het Ministerie van Buitenlandse zaken. Deze voucher uit seizoen 2021 is geldig tot en met 31 oktober 2022. 

LET OP: Reeds uitgegeven vouchers uit seizoen 2020 behouden uiteraard hun waarde en kunnen tot 31 oktober 2021 verzilverd worden. 

Omboeken naar een andere reisbestemming

Bij Villatent kun je jouw vakantie tot 14 dagen voor aankomst nog wijzigen. Hier zijn uiteraard wel een paar 'spelregels' aan verbonden:
•    Omboeken kan kosteloos zonder opgaaf van reden gedaan worden;
•    Omboeken kan tot maximaal 14 dagen voor de aankomstdatum;
•    De omboekgarantie geldt voor de gehele reservering;
•    Omboeking is alleen mogelijk op basis van beschikbaarheid op het moment van omboeken;
•    Omboeken kan alléén voor hetzelfde seizoen (2021);
•    Omboeken naar 2022 is dus niet mogelijk;
•    Wanneer de reissom van de omgeboekte vakantie lager is dan de originele reservering wordt het verschil niet terugbetaald;
•    Wanneer de reissom van de omgeboekte vakantie hoger is dan originele reservering dan worden de meerkosten in rekening gebracht;
•    De duur van het verblijf dient hetzelfde te blijven;
•    Omboeken kan telefonisch of via mailme@villatent.nl. Geef hierbij aan wat je gewenste aankomstdatum zal zijn, dan checken wij de beschikbaarheid;
•    Wij bevestigen de omboeking per mail.

Ik wil niet meer op vakantie. Kan ik mijn vakantie vanwege het Coronavirus annuleren?

Willen jullie je de vakantie toch annuleren, dan gelden de Algemene Voorwaarden zoals geaccepteerd bij het maken van de boeking. Annuleringskosten kunnen eventueel verhaald worden bij je annuleringsverzekering. Of dat lukt ligt aan de voorwaarden van je verzekering en de reden van annuleren. Reserveringskosten worden in geen geval gerestitueerd.

Laat ons je adviseren

Onbezorgd op vakantie, met de zekerheid van Villatent. Daar staan wij voor en mag je van ons verwachten. Daarom denken we graag met je mee over alternatieve reisbestemmingen. We begrijpen dat dit veel gedoe voor je is, daarom ondersteunen we je er graag bij. Het is immers al vervelend genoeg dat jouw eerste keuze vervalt. Voorop blijft staan dat je bij Villatent zorgeloos en met plezier op vakantie kunt. We adviseren je graag!

Disclaimer

  • Dit coulancebeleid corona i.v.m. de uitbraak van het coronavirus is een aanvulling op de algemene voorwaarden van Villatent Europe B.V.
  • Villatent Europe B.V.  heeft te allen tijde het recht om het coulancebeleid corona aan te passen in onder andere situaties waarin er sprake is van een technische storing, druk- of zetfout of er een verdenking van fraude bestaat.
  • Villatent Europe B.V. behoudt zich het recht voor om het coulancebeleid te beëindigen, voorwaarden, bepalingen of informatie naar eigen goeddunken en zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen, zonder dat Villatent Europe B.V. daardoor op enigerlei wijze tot vergoeding van schade is gehouden jegens de deelnemers c.q. reizigers.
  • Wijzigingen, stopzetten, of aanpassingen van de voorwaarden of de inhoud van dit coulancebeleid corona wordt door Villatent Europe B.V. bekend gemaakt via deze pagina villatent.nl/corona-update
  • Voor boekingen gemaakt via een Nederlands kanaal is Nederlands recht van toepassing.
 
Bekijk alle campings