+31 (0) 853 010 898  info@villatent.nl

🌷 Gratis glamping ontdekken?
Boek een Let's Glamp weekend in Nederland
✓ Lees meer

FAQ Coronavirus

 1. FAQ Coronavirus
 

Bijgewerkt: 29-05-2020

Wat betekent het coronavirus voor jouw geplande vakantie?

Het coronavirus kan invloed hebben op de door jou geboekte vakantie. Heb je een reservering bij ons? Houd deze pagina in de gaten. 

Je boeking annuleren? Je ontvangt een voucher.

Wil je je vakantie annuleren? Door deze uitzonderlijke omstandigheden vervallen de annuleringsvoorwaarden uit onze Algemene Voorwaarden m.b.t. annuleringskosten. Annuleringen worden gedurende deze coronacrisis altijd omgezet naar een voucher of je kunt je vakantie omboeken. Lees verder voor meer info.Een voucher is gelijk aan de exacte waarde van het bedrag dat jij tot nu toe betaald hebt, minus reserveringskosten. Met deze voucher bieden we de zekerheid dat je reeds betaalde bedrag veilig is gesteld. De voucher kan worden verzilverd tot en met 31 oktober 2021 en is geldig op al onze campings in binnen- en buitenland.

Update: Frankrijk versoepelt maatregelen per 2 juni

Frankrijk versoepelt vanaf 2 juni een flink aantal maatregelen tegen het coronavirus. Campings mogen vanaf dan weer open en de Franse overheid wil, als de situatie het toelaat, 15 juni de grenzen openen voor toeristenOp twee departementen na is Frankrijk dan weer een zogenoemde groene zone. Houd deze pagina goed in de gaten voor meer informatie; we zullen je snel meer vertellen over de eventuele restricties per regio.

Een reservering op een Nederlandse camping?

Heb je een reservering op een van onze Nederlandse campings? Al onze campings zijn momenteel open en treffen extra maatregelen om jouw veiligheid te waarborgen. Een voucher aanvragen voor een Nederlandse camping is dan ook niet mogelijk. Wil je je boeking op een Nederlandse camping toch annuleren? Dat kan, echter zullen we je aanbetaalde bedrag niet vergoeden. Wellicht kun je de kosten op je reisverzekering verhalen. Wel bieden we de mogelijkheid om je boeking te verplaatsen naar een later moment in 2020 óf 2021. Zie ook: ‘Kan ik mijn vakantie omboeken?

Wat is de waarde van mijn voucher?

De waarde van de voucher is afhankelijk van het door jouw reeds betaalde bedrag op het moment dat je de voucher aanvraagt. Dit kan het gehele bedrag zijn (indien de aankomstdatum binnen een bepaald termijn ligt) of een aanbetaling (indien de aankomstdatum verder in het seizoen ligt). Wij willen voorkomen dat je nog een restbetaling moet gaan doen voor een vakantie die naar alle waarschijnlijkheid toch niet kan doorgaan; we kunnen ons voorstellen dat je liever zelf over dat geld blijft beschikken. Uiteraard kunt u vanaf dit moment ook al een nieuwe vakantie bij Villatent boeken met vertrek later dit jaar en (deels) betalen met de waarde van de voucher.

Hoe ontvang ik mijn voucher?

Wil jij je boeking omzetten naar een voucher, mail dan naar mailme@villatent.nl met daarin je gegevens en boekingsnummer. Wij verwerken je annulering in het systeem en zetten deze om naar een voucher. Je ontvangt dan een unieke code per mail die je in kunt verzilveren t/m 31 oktober 2021 bij een volgende boeking.

Kan ik mijn vakantie omboeken (naar 2021)?

Bij Villatent kun je jouw vakantie tot 2 weken voor vertrek nog wijzigen. Hier zijn uiteraard wel een paar 'spelregels' aan verbonden:

 • Omboeken kan kosteloos zonder opgaaf van reden gedaan worden;
 • Omboeken kan tot maximaal 2 weken voor de vertrekdatum;
 • De omboekgarantie geldt voor de gehele reservering;
 • Omboeking is alleen mogelijk wanneer de vakantie beschikbaar is in het reserveringssysteem van Villatent op het moment van omboeken;
 • Omboeken kan alleen(!) gedurende de corona maatregelen voor hetzelfde seizoen (2020) óf het volgende seizoen (2021)
 • Schuift je boeking door naar 2021 en heb je je aanbetaling (30%)  reeds voldaan? Dan ontvang je in november 2020 een tweede factuur (30%), het restbedrag (40%) dient 6 weken voor aankomst te worden voldaan.
 • Wanneer de reissom van de omgeboekte vakantie lager is dan de originele reservering wordt het verschil niet terugbetaald;
 • Wanneer de reissom van de omgeboekte vakantie hoger is dan originele reservering dan wordt het verschil verrekend;
 • De duur van het verblijf dient hetzelfde te blijven;
 • Omboeken kan telefonisch of via mailme@villatent.nl. Geef hierbij aan wat je gewenste aankomstdatum zal zijn, dan checken wij de beschikbaarheid;
 • Wij bevestigen de omboeking per mail.
 
Bekijk alle campings