+31 (0) 853 010 898  info@villatent.nl
Zoek & BoekHomeCampingsTentenLandenAanbiedingen Corona

🍁 glamping in
de herfstvakantie
Safaritent met sanitair
en verwarming: €269,-
bekijk aanbieding

Zorgeloos op vakantie met Villatent

  1. Corona
 

Bijgewerkt: 4-8-2021

Veelgestelde vragen over het coronavirus

Heb je een vakantie geboekt bij Villatent, of wil je een vakantie boeken maar twijfel je door de huidige situatie rondom het coronavirus? We kunnen de onrust niet wegnemen, maar denken natuurlijk met je mee over alternatieven en mogelijkheden. Want als er één ding is dat we belangrijk vinden, is het dat jij onbezorgd en met plezier op vakantie kunt.

We houden vanzelfsprekend het nieuws per land nauwlettend in de gaten. Daarin volgen we het advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Je vindt hier per land meer informatie over eventuele inreisbeperkingen en coronamaatregelen ter plekke. 

Hoe zit het met testen voor de terugreis naar Nederland?

Sinds maandag 26 juli heeft het kabinet besloten dat vakantiegangers die terugkeren uit landen die geel kleuren op de coronakaart van het Ministerie van Buitenlandse zaken en niet volledige gevaccineerd zijn, vanaf 8 augustus voor terugreis naar Nederland moeten aantonen dat ze corona-vrij zijn. Het gaat om iedereen vanaf 12 jaar. Mensen die volledig gevaccineerd zijn, of hersteld zijn van corona, hoeven geen test te doen, maar kunnen de CoronaCheck-app gebruiken.

Op vakantie naar Frankrijk: waar moet je aan denken?

De Franse overheid heeft inmiddels verschillende verscherpingen aangekondigd. De grenzen worden strenger gecontroleerd, en bij een groot aantal gelegenheden (waaronder sommige campings!) moeten bezoekers bij binnenkomst een vaccinatiebewijs of negatief testresultaat laten zien. In dit blog van het Ministerie van Buitenlandse Zaken lees je waar je rekening mee moet houden. 

Op vakantie naar Italië: waar moet je aan denken?

In dit blog van het Ministerie van Buitenlandse Zaken lees je waar je rekening mee moet houden wanneer je naar Italië reist.

Op vakantie naar Spanje: waar moet je aan denken?

In dit blog van het Ministerie van Buitenlandse Zaken lees je waar je rekening mee moet houden wanneer je naar Spanje reist.

Hoe werkt jullie corona terugbetalingsgarantie?

We garanderen een volledige terugbetaling (minus 35,- euro reserveringskosten) als je verblijf wordt geannuleerd vanwege code rood of oranje op jouw vakantiebestemming. Dit geldt tot 1 dag voor aankomst en is alleen geldig op boekingen die zijn gemaakt vanaf 1 januari 2021. Wil je je vakantie liever doorschuiven naar 2022? Geen probleem! Zie ook: 'Kan ik mijn vakantie omboeken?'

Kan ik mijn vakantie omboeken?

Bij Villatent kun je jouw vakantie tot 14 dagen voor aankomst nog wijzigen. Hier zijn uiteraard wel een paar 'spelregels' aan verbonden:

•    Omboeken kan kosteloos zonder opgaaf van reden;
•    Omboeken kan tot maximaal 14 dagen voor aankomstdatum;
•    De omboekgarantie geldt voor de gehele reservering;
•    Omboeking is mogelijk op basis van beschikbaarheid;
•    Omboeken kan alléén voor hetzelfde seizoen (2021);
•    Omboeken naar 2022 is dus niet mogelijk;

  • Uitzonderingomboeken naar 2022 kan wél wanneer code oranje/rood van kracht is in jullie vakantiegebied.

•    Wanneer de reissom van de omgeboekte vakantie lager is dan de originele reservering wordt het verschil niet terugbetaald;
•    Wanneer de reissom van de omgeboekte vakantie hoger is dan originele reservering dan worden de meerkosten in rekening gebracht;
•    De duur van het verblijf dient hetzelfde te blijven;
•    Omboeken kan telefonisch of via mailme@villatent.nl. Geef hierbij aan wat je gewenste aankomstdatum zal zijn, dan checken wij de beschikbaarheid;
•    Wij bevestigen de omboeking per mail.

Ik wil niet meer op vakantie. Kan ik mijn vakantie vanwege het coronavirus annuleren?

Willen jullie je de vakantie voor een gebied waar géén code rood/oranje geldt toch annuleren? Dan gelden de Algemene Voorwaarden zoals geaccepteerd bij het maken van de boeking. Annuleringskosten kunnen eventueel verhaald worden bij je annuleringsverzekering. Dit is afhankelijk van de voorwaarden van je verzekering. Reserveringskosten worden in geen geval gerestitueerd.

 

Disclaimer

  • Dit coulancebeleid corona i.v.m. de uitbraak van het coronavirus is een aanvulling op onze Algemene Voorwaarden
  • Aanbetaling met een voucher betekent ook een restitutie met een voucher
  • Villatent heeft te allen tijde het recht om het coulancebeleid corona aan te passen
  • Wijzigingen, stopzetten, of aanpassingen van de voorwaarden of de inhoud van dit coulancebeleid corona wordt door Villatent bekend gemaakt via deze pagina 
  • Voor boekingen gemaakt via een Nederlands kanaal is Nederlands recht van toepassing.