Villatent

Zorgeloos op vakantie met Villatent

 

Bijgewerkt: 13-07-2022

Veelgestelde vragen over het coronavirus

Heb je een vakantie geboekt bij Villatent, of wil je een vakantie boeken maar twijfel je vanwege het coronavirus? Wij denken natuurlijk met je mee over de mogelijkheden. Want als er één ding is dat we belangrijk vinden, is het dat jij onbezorgd en met plezier op vakantie kunt.

We houden vanzelfsprekend het nieuws per land nauwlettend in de gaten. Daarin volgen we het advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Je vindt hier per land meer informatie over eventuele inreisbeperkingen en coronamaatregelen ter plekke.

Kan ik mijn vakantie omboeken?

Bij Villatent kun je jouw vakantie tot 14 dagen voor aankomst nog wijzigen. Hier zijn wel een paar 'spelregels' aan verbonden:

 • Omboeken kan kosteloos zonder opgaaf van reden;
 • Omboeken kan tot maximaal 14 dagen voor aankomstdatum;
 • De omboekgarantie geldt voor de gehele reservering;
 • Omboeking is mogelijk op basis van beschikbaarheid;
 • Omboeken kan alléén voor hetzelfde seizoen;
 • Omboeken naar 2023 is alléén mogelijk wanneer tot 14 dagen voor aankomst code oranje/rood van kracht is in jullie vakantiegebied.
 • Wanneer de reissom van de omgeboekte vakantie lager is dan de originele reservering wordt het verschil niet terugbetaald;
 • Wanneer de reissom van de omgeboekte vakantie hoger is dan originele reservering dan worden de meerkosten in rekening gebracht;
 • Omboeken kan telefonisch of via mailme@villatent.nl. Geef hierbij aan wat je gewenste aankomstdatum zal zijn, dan checken wij de beschikbaarheid;
 • Wij bevestigen de omboeking per mail.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden als iemand van mijn reisgezelschap corona krijgt?

Raadpleeg hiervoor onze  Algemene Voorwaarden. We raden je aan om je annuleringsverzekering af te sluiten. Annuleringskosten kunnen eventueel verhaald worden bij je annuleringsverzekering.

Hoe gaan jullie om met geldende beperkingen en maatregelen in het buitenland?

Indien het wegens inreisbeperkingen (quarantaineplicht of gesloten grenzen) tien dagen voor aankomst nog niet mogelijk is om naar jouw bestemming te reizen voor vakantiedoeleinden, dan kijken we samen of we de boeking kunnen wijzigen naar een andere bestemming en/of periode in 2022.

Ik wil niet meer op vakantie. Kan ik mijn vakantie vanwege het coronavirus annuleren?

Willen jullie je de vakantie voor een gebied waar géén code oranje of rood geldt toch annuleren? Dat kan tot 1 maart 2022. Vanaf 1 maart 2022 gelden de originele Algemene Voorwaarden zoals geaccepteerd bij het maken van de boeking. Annuleringskosten kunnen eventueel verhaald worden bij je annuleringsverzekering. Dit is afhankelijk van de voorwaarden van je verzekering. Reserveringskosten worden in geen geval gerestitueerd. 

Hebben jullie een vakantie geboekt in een gebied waar code oranje of rood van kracht is, dan geldt onze 'corona terugbetalingsgarantie' (vraag 1.)

Wat betekent het voor je vakantie dat Nederland code rood heeft?

Als we het over code rood hebben, dan gaat het over de kleurcode op de Europese coronakaart van het ECDC, het Europese RIVM. Heeft Nederland kleurcode rood van het ECDC? Dan gelden er misschien extra regels als je naar een ander EU-land reist. Een land bepaalt zelf welke eventuele coronamaatregelen ze nodig vinden voor Nederlandse toeristen die op bezoek komen. Deze vind je in het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken

 

Disclaimer

 • Dit coulancebeleid corona i.v.m. de uitbraak van het coronavirus is een aanvulling op onze Algemene Voorwaarden
 • Aanbetaling met een voucher betekent ook een restitutie met een voucher
 • Villatent heeft te allen tijde het recht om het coulancebeleid corona aan te passen
 • Wijzigingen, stopzetten, of aanpassingen van de voorwaarden of de inhoud van dit coulancebeleid corona wordt door Villatent bekend gemaakt via deze pagina 
 • Voor boekingen gemaakt via een Nederlands kanaal is Nederlands recht van toepassing.