Villatent

Wat is glamping?

De charme van kamperen met de luxe van thuis

Glamping wordt ook wel glamorous camping of glamour camping genoemd. Tijdens je glampingvakantie geniet je van de charme van kamperen met de luxe van thuis! Op je vakantiebestemming staat een compleet ingerichte safari tent voor je klaar die van alle gemakken voorzien is. Je hoeft alleen je kleding en tandenborstel uit te pakken en te genieten van je welverdiende vakantie. Wacht niet langer en ga op zoek naar een glamping in Nederland of in het buitenland!

Waarom glamping?

Denk jij bij kamperen ook gelijk aan lekke luchtbedden en koken op een gasstelletje? Dat kan tegenwoordig ook anders! Als je gaat glamperen dan staan kwaliteit, luxe en comfort voorop! Je slaapt in een comfortabel bed, zet een vers kopje Nespresso koffie en kunt barbecueën als een professional op de Outdoorchef barbecue. Huur je een safari tent met eigen sanitair? Dan hoef je zelfs niet meer met je wc-rol of handdoek over de camping naar het toiletgebouw te lopen. Dat is dus écht glamour camping!

Wist je dat…

De glamping-trend is komen overwaaien uit Zuid-Afrika? Begin vorige eeuw reisden rijke ontdekkingsreizigers uit Amerika en Europa af naar Afrika om onderzoek te doen naar bijzondere diersoorten. Zij waren maanden van huis en sliepen toen al in luxe safaritenten, waarmee zij de luxe en comfort van thuis niet hoefden te missen.

Wat moet je meenemen?

Je kleding, tandenborstel en goede humeur… dat is alles! In je compleet ingerichte safaritent vind je alles wat je nodig hebt: borden, bestek, glazen, mokken en pannen. Daarnaast staat er een Nespresso-apparaat, een professionele barbecue en hangmat voor je klaar. Weten wat je zeker mee moet nemen op glampingvakantie? Je leest het in dit blog.

5 redenen om te gaan glampen

  1. Je hoeft alleen je kleding en tandenborstel in te pakken. Geen dagen werk meer om de auto in te pakken en er op locatie achter te komen dat je de helft vergeten bent…

  2. Je kunt een lekkere maaltijd bereiden in de keuken of op de professionele Outdoorchef barbecue. Je vlees en etenswaren? Die bewaar je gemakkelijk in de koelkast met vriesvak.
  3. Je kunt de caravan thuislaten, waardoor je de Route du Soleil met een glimlach tegemoet kunt zien! Je bent een stuk sneller op locatie.
  4. Nooit meer midden in de nacht wakker worden op de grond, omdat je luchtbed lek is… je slaapt namelijk in een comfortabel bed van 90 x 200 cm met een echte matras.
  5. Je parkeert je auto, pakt je spullen uit en kunt toekijken hoe de mensen om je heen staan te ploeteren om hun meegebrachte tent of caravan op te zetten.